İlçenin her noktasına ayak basan vatandaşlarla sohbet ederek yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulunan Bekar, Zonguldak'ı daha iyi noktalara taşımak için güç birliği yapmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Kdz.Ereğli'de kangren haline gelmiş sorunlardan biran önce kurtulması için üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek için çaba harcayacağını belirten Bekar, şunları söyledi:

 

"HALKIMIZIN ÖNEMLİ BEKLENTİLERİ VAR"

"Tersaneler, kömür işletmeleri, tamamlanamayan yol güzergahları, işsizlik, eğitim kampüsü başta olmak üzere halkımızın önemli beklentileri var. Biz birlik ve bütünlük içerisinde köy, belde ve ilçelerimizin sorunlarının çözümü noktasında üzerimize düşen tüm çabayı ortaya koyacağız. Binlerce kişinin istihdam edildiği tersaneler bölgesinin geldiği durum ortada.

 

TERSANELERDE YAŞANAN KRİZ

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz tersanelerde büyük bir felakete neden oldu ve binlerce arkadaşımız, kardeşimiz, bölge insanımız işsiz kaldı. Şirket elemanları ile birlikte 8 binin üzerinde bir rakam bölgemiz için hayat damarıydı. Bu damarı yeniden aktif hale getirip ilçemizi yaşama tutunduracağız. Tersaneler bölgemiz ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor, ilgililer ve sivil toplum kuruluşları ile nelerin yapılabileceği noktasında çalışma sürdürüyoruz.

 

"İNSANIMIZI SEVİYORUZ"

Gerek ilçemiz gerekse ülke ekonomisinde önemli bir alan olan tersanelerimizin yeniden ayağa kalkması, işletmelerin önündeki engellerin kaldırılması, bölge insanımızın yeniden bu alanda istihdam edilmesi için bir kez daha vurgulamak gerekirse üzerimize ne düşüyorsa daha fazlasını yapmak zorundayız. Çünkü biz bölgemizi, insanımızı seviyoruz"



(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)