AKP Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Milletvekili adayı Özcan Ulupınar, İl başkanı Zeki Tosun, İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve partililerle Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Sarsık, Yönetim Kurulu Üyeleri Ergün Çelik, Halil Akcan, Coşkun Sarıel, Meclis Üyesi Çağatay Yurtbay da ev sahipliği yaptığı ziyarette bölge hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Başkan Rifat Sarsık Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi’nin bir an önce hayat geçirilmesinin önemini belirterek “Bölgenin can damarı olan Filyos Projesi’nin hayata geçmesi, limanın yapılması ve endüstri bölgesinin kurulması için GAP İdaresi gibi bir kuruluşun bölgemiz için de kurulması ve bu idarenin işin başına getirilmesi gerekmektedir. Böylece uzun yıllardır yılan hikayesine dönen limanın hayata geçmesi de hızlanacaktır. Ayrıca mevcut Filyos Endüstri Bölgesi idaresinin Odamızda olması ilgili yönetmelik gereği gerekmektedir.  Yine demiryolu bağlantılarının da artırılması için Arifiye hattının İstanbul bağlantısı ve Yenice Gerede üzerinden de Sincan’daki lojistik üssü bağlantısını sağlayacak hattın da yapılması gerekmektedir. ” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’de bölge için Filyos Projesi İdaresi Başkanlığı’nın kurulmasını destekledikleri söyledi. Ayrıca Arifiye demiryolu bağlantısının de hayata geçirilmek üzere olduğunu belirten Üstün Bartın’a kadar yapılacak hattın yanısıra Ankara bağlantısın en kısa gündeme geleceğini söyledi.