Zonguldak Valisi Erdal Ata, Ereğli’ye gelerek Gülüç mevkiinde toprak kayması sonucu başlatılan çalışmaları yerinde inceledi ve ardından Ereğli TSO’ya giderek son gelişmeleri değerlendirdi.

 

Ata, “İnsanlar yaşadığı müddetçe yiyecek, içecek, giyinecek, gezecek, birşeyler alacak, satacak o yüzden krizin uzun süreceğini sanmıyorum. Son dönemde sanayicilerle tüccarlarla yaptığımız görüşmelerde geçtiğimiz aylara göre kıpırdanma, canlanma olduğunu ileriye dönük olumlu konuşuyorlar”

 

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kdz.Ereğli’ye gelerek Gülüç mevkiinde toprak kayması sonucu yapılan temizleme çalışmalarını inceledikten sonra Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasına giderek son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve OSB’yi masaya yatırdı.

UZUN SÜRMEZ

Ereğli TSO’da konuşan Vali Erdal Ata yaşanan ekonomik krize de dikkati çekerken, “Dünyada kriz yaşanıyor. Türkiye’de üretim yapan sanayiciler ihracattaki daralmaya bağlı olarak sıkıntı içine girdi. İthalat için aynı şey geçerli değil, cebinde parası olan istediği malı bulabiliyor. İnsanlar yaşadığı müddetçe yiyecek, içecek, giyinecek, gezecek, birşeyler alacak, satacak o yüzden krizin uzun süreceğini sanmıyorum. Son dönemde sanayicilerle tüccarlarla yaptığımız görüşmelerde geçtiğimiz aylara göre kıpırdanma, canlanma olduğunu ileriye dönük olumlu konuşuyorlar. Ereğli çok etkilenen ilçelerin başında geliyor, kısa sürede kendisini toparlayacağına inanıyoruz.

İŞADAMLARINI ÇAĞIRIYORUZ

Ereğli’nin yaşadığı sıkıntının ekonomisinin büyük bölümünün yassı mamul ticaretine bağlı olmasından kaynaklanıyor. Tarımda olduğu gibi tek ürüne bağlı kalmamak sanayi alanında da üretim çeşitliliğini sağlamak gerektiği bir kez daha ortaya çıkıyor. Bölgenin geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin tek yassı mamul üreten demir çelik fabrikası burada. O da ülke ihtiyacının ancak yarısını karşılayabiliyor. Kriz dolayısıyla talepte bir miktar düşme yaşanmış olabilir” dedi. Bölgeye yatırımcı çekmek adına çalışmalar yapıldığını da belirten Ata, “İşadamlarımızı bölgemize davet ederek yatırım yapmaları konusunda teşvik etmeye çalışıyoruz. Yer gösteriyoruz yerleri ücretsiz veriyoruz” sözleri ile değerlendirdi.

GÜLÜǒDE İNCELEME

Gülüç mevkiinde toprak kayan alanda incelemelerde bulunan Zonguldak Valisi Erdal Ata, ihaleyi alan firmanın çalışmalara başladığını belirterek, “İhaleyi alan firma çalışmalarını yapıyor bazı teknik konularda yardım talep ettiler. Bayındırlık il Müdürlüğündeki arkadaşlarla görüştük incelettireceğiz. Özellikle orada bir bina var. O binanın durumu o harfiyat kaldırıldıktan sonra neler yapılacağı konusunda arkadaşlarımız inceleme yapacak” dedi.

Organize Sanayi Bölgesinin son durumu ile ilgili de durum değerlendirmesmi yapacaklarını belirten Vali Erdal Ata basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, “Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yapılan çalışmaları değerlendireceğiz. Önümüzdeki dönemlerde neler yapılabilir, maddi kaynaklarımız nelerdir, bu kaynakları nasıl değerlendirebiliriz konusunda Organize Sanayi Bölgesi değerlendirmesini yapacağız.” dedi.