Batı Karadeniz İşbirliği Platformu (BKİP) 18. Toplantısının Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Ulus ilçesi Küre Dağ Evinde gerçekleştirildiği bildirildi.

 

Konuyla ilgili olarak Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gönderilen yazılı açıklamada, kamuoyu şöyle bilgilendirildi:

 

Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde bölgenin ekonomi temsilcilerini bir araya getirmek, bölgesel işbirliği ağını ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmek hedefleriyle Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) önderliğinde kurulmuş olan BKİP’in Bartın’da yapılan 18. toplantısında ev sahibi Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, yoğun katılımdan dolayı teşekkür edip, ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti.

 

Başkan Çakır, ayrıca toplantıyı Ulus Küre Dağ Evi’nde gerçekleştirmelerinin özel bir nedeni olduğunu belirterek, “Amacımız buraları sizlere göstererek bölgede doğal güzelliklerimizi turizme kazandırma anlamında neler yapılabileceğini görüşmektir” dedi.

 

BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel yaptığı konuşmasında istikrarlı şekilde toplantıları sürdürdüklerini hatırlatarak, somut şeylerin ortaya çıkmasından dolayı sevindiklerini vurguladı. Batı Karadeniz İş Birliği Platformunun Başkanlar toplantısını geçen ay gerçekleştirdiklerini ifade eden BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, “Bölgemizin gelişimine daha çok katkı vermek istiyoruz. İnşallah bundan sonra daha güzel çalışmalar yapar ve bölgemizin gelişimine katkılar veririz” dedi. BAKKA Genel Sekreteri Tezel ayrıca, 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programına başvuru yapıp başarılı olan projelerden bahsederek bölgenin kalkınmasına yönelik desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

 

ZONGULDAK’TA İHRACAT ZİRVESİ…

BAKKA Tanıtım ve İşbirliği Uzmanı Ümran Öztürk, ihracat çalışmalarıyla ilgili olarak yılda 1-2 defa gerçekleştirmesi planlanan İhracat Zirvesi Programıyla ilgili bilgi verdi. Program taslağı üzerinde bilgi veren Öztürk, bölgeden en iyi ihracat yapanların tecrübelerini paylaşacaklarını ifade etti. Mevcut ihracat yapıp, ihracatı geliştirmek isteyenlerle ihracat yapmayı düşünenlerin İhracat Zirvesi’ne davet edileceğini söyleyen Öztürk, Haziran ayı sonunda programın gerçekleştireceklerini vurguladı.

 

BKİP Üyelerinin de görüşlerini belirttiği toplantıya Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Genel Sekreter Renda Okay, AB Projesi Uzmanı Erdem Koltuk katıldı.