Kdz.Ereğli'ye bağlı Ballıca Köyü'nde çiftçi Ertan Erdoğmuş'un bahçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından 2011 yılı Aralık ayında kurulan ahududu ve böğürtlen yetiştiriciliği demonstrasyonu bahçesinde Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Kdz.Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, İl ve İlçe Müdürlüğünde görevli personel ve üreticilerin katılımı ile tarla günü düzenlendi.
Üretici Ertan Erdoğmuş, İl Müdürlüğüne desteklerinden ötürü teşekkür ederek, Ekim ayında hazırlıklıları başlayan bahçede Aralık ayında bin adet fidan dikimi gerçekleştirdiklerini bunlardan 600 adedinin ahududu ve 400 adedinin ise böğürtlen olduğunu söyledi.
Geçen 7 ay sonunda ahududu ve böğürtlen çeşitlerinin bölgeye uyum sağladığı ekonomik anlamda yüksek verim alacağını umduğunu belirten Erdoğmuş önümüzdeki yıl verimin daha da yüksek olabileceğini söyledi.
Kdz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'da yıllar önce yapılan tarım ile bugünkü tarım arasında büyük farklar bulunduğunu belirterek, Her geçen gün modern tarıma geçiliyor dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik'de, Ertan Erdoğmuş kardeşimi kutlayarak bölgesinde örnek alınması gereken bir üretici olduğunu belirtmek istiyorum. Diğer çiftçilere de örnek olacağı düşüncesiyle böğürtlen ve ahududu bahçelerimizi çoğaltmayı hedefliyoruz. Bu gibi bahçeler çoğaldığı zaman çiftçimizin Pazar sorunu kalmayıp sanayicinin ürünü bahçeden alacağı görüşündeyiz.
Fındığın az olduğu ya da olmadığı alanlarda bu gibi alternatif çeşitlere yönelmenin üretici açısından iyi olacağını düşüncesindeyiz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim sözleri ile konuştu.