Düsseldorf ve Dortmund uçuşlarının başladığı Çaycuma Havalimanından olumlu gelişmeler yaşanıyor.

 

Zonguldak Havalimanı’ndan Almanya-Düsseldorf seferleri başlamasının ardından yurt içi seferler için ise gelişmeler olduğu belirtildi. Düesseldorf’tan 144 yolcusu ile inen ilk uçağı, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, ZONHAV Müdürü Hasan Özşahin, ZONHAV Yönetim Kurulu üyeleri Recep Kahya ve Bahattin Emeç karşıladı.

DÖRT SEFER BAŞLADI
Yolculara tek tek çiçek veren ZONHAV Müdürü Hasan Özşahin, uçuşların haftada dört sefer olarak başladığını ifade ederek, “Doluluk oranımız oldukça memnun edici. İnşallah sefer sayılarımız yaz aylarında altıya çıkacak. Vatandaşlarımız her geçen gün havalimanına daha çok ilgi gösteriyor. Kapasite her yıl yükseliyor. Havaalanımızın büyümesi içinde planlanan çalışmalar da devam ediyor. Uçakların kapasitesi ortalama 150 kişi. Bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Seferlerimiz Zonguldak ile Düsseldorf ve Dortmund arasında, Bartın, Karabük, Zonguldaklı vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda gerçekleşiyor” diye konuştu.
Yurt içi seferleri için de gelişmeler olduğunu vurgulayan Özşahin, “Sivil toplum kuruluşlarının yurt içi seferleri için bir çalışma içerisinde olduklarını duydum. Sayın Başbakanımızın Zonguldak mitinginde söylediği gibi, bu konuda bir taleplerinin olacağını biliyorum. Üzerimize düşen bir görev olduğunda fazlasıyla yerine getirmeye hazırız” dedi.

“HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN”
ZONHAV Yönetim Kurulu Üyesi Recep Kahya da, seferlerin 23 Kasım’da sona ereceğini söyleyerek, “Haftalık dört sefer ile başlıyoruz. Her geçen gün yolcu seferlerimizde artış var. Havalimanımızın geleceği ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah itfaiye binamızı piste engel olmaktan çıkarıp terminal binamıza alacağız. Meteoroloji ve yakıt birimlerini de o bölüme almayı düşünüyoruz. Bu sezon hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk de, havalimanının Zonguldak’ın gururu olduğunu belirterek, “Allah’a şükürler olsun ki, bugünleri bizlere gösterdi. Yolcularımızın mutluluğu gözlerinden okunuyor, İstanbul, Ankara aktarmalı olmadan çok rahat memleketlerine indiler” dedi.                 

                (Haber Merkezi)