Alaplı'ya bağlı Bölücek Köyü Muhtarı İsmal Yavuz, asfalt kaplanan yollarının yanı sıra su hatlarının ağır tonajlı araçlar nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Alaplı'nın Bölücek Köyü'nden geçen ağır tonajlı araçlar asfalt kaplanan yolların bozulmasına ve köylerdeki su hatlarının bozulmasına neden olurken, özellikle virajlı yollarda meydana gelen bozulmalar olası kazalara davetiye çıkarıyor.
Konuyla ilgili görüş belirten Bölücek Köyü Muhtarı İsmail Yavuz, köylere ulaşımı sağlayan asfalt kaplanan yollarının ve köyün su ihtiyacını karşılayan su hatlarını ağır tonajlı araçlar nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.
Köy yolunun ağır tonajlı araçların üzerinden geçmesi sonucu bozulduğunu ve adeta köstebek yuvası haline geldiğini KÖYDES kapsamında yapılan asfaltın kısa sürede bozulduğunu ve bunun yanı sıra köyün su ihtiyacını karşılayan su hatlarının zarar gördüğünü dile getiren Yavuz şunları kaydetti: "Köy yolumuzu kullanan ağır tonajlı araçlar asfalt kaplamayı bu hale getirdi. Aslında çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Her şey ortada ve görünen köy kılavuz istemiyor. İlçeye gitmek için bu yol güzergâhını kullanan sürücülerimiz araçlarının tabanının yere değmesi sonucu sıkıntı yaşıyor. Araçlarımız sürekli bozuluyor ve sürücüleri sürekli olarak maddi külfet içerisine sokuyor. Bunun yanı sıra köyümüzün yol kenarındaki su hattı zarar gördü 700 metrelik su hattını köylü vatandaşlarla kendimiz yeniledik ama 700 metre döşediğimiz yeni su hattı da ağır tonajlı araçların geçmesi dolayısıyla yeniden bozuldu. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu sorunumuz bir an önce çözüme kavuşturulmalı yeni yapılan yollar bu araçların geçişi nedeniyle bozuluyor. Harcanan paralara yazık, yetililerimizden ricamız bu duruma kayıtsız kalmasınlar."