Eğitim İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesinden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlik bölümünün kaldırılmamasını istedi.

 

Haber Merkezi: İktidarın eğitimde reform adı altında gerçekleştirdiği her İl’e bir üniversite ve üniversiteye bağlı yeni bölümlerin açılmasına destek vererek bazı öğrencilerin haklarını yok saydığını belirterek yazılı açıklamasına başlayan Kahveci, iktidarın bu haksızlıkları bir başarı olarak kendi hanesine yazarak yeni mağduriyetlerin oluşmasına da imza attığını hatırlattı.

 

KİMİLERİ EV TUTMUŞTUR

Bülent Ecevit Üniversitesi’ne bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümünün Zonguldak İl’inde yeni açılan İlahiyat Fakültesine sorgusuz sualsiz bağlanmasından mağdur ettiğini vurgulayan Kahveci şu görüşlere yer verdi:

Yaklaşık bir yıl eğitim görmüş olup kimi söylentilere göre geçici olarak nakledildiği daha sonrada kalıcı olarak kaldığını öğrenciler tarafından ifade edilmektedir. Oysa öğrencilerin  LYS sınav sonrasındaki  tercihlerine göre ve  fakülte konumlarını dikkate alarak bilerek, isteyerek Ereğli Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğini kazanmışlardır.  Öğrencilerin Ereğli’de okuyacaklarından dolayı kimileri ev tutmuş, bazıları bütün planlarını Ereğli’de kalacağı üzerinde yapmaları, daha da en önemlisi olan diploma belgelerinde Ereğli Eğitim Fakültesi’nden çıkış almaları birinci hesaplarıydı. Ama bu hesap sırf siyasilerin popülist politikaları yüzünden bozulmuştur.  

 

MAĞDURİYETLER YAŞANDI

Bülent Ecevit Üniversitesi yerleşkesinde henüz okulu bile belli olmayan İlahiyat Fakültesi açılarak Ereğli’deki öğrencilerin buraya kaydırılmaları sonucunda yeni mağduriyetler yaşanmaya başlamıştır.  Oysa bazı öğrencilerin biz İlahiyat mezunu olmak istemiyoruz söylemleri haklarıdır. Çünkü bu öğrenciler Ereğli Eğitim Fakültesi Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi diploması almak için müracaat etmişlerdir. Her ne kadar İlahiyat Fakültesinden de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi diploması alsalar bile müftülük, müezzinlik, imamlık vb gibi mesleğe zorlanacağı endişelerini de beraberinde getirmektedir.

 

KAZANILMIŞ OKUL BÜNYESİNDE OKUMASI

Oysa mağduriyetin çözümünde popülist politikalardan kaçınarak bu bölümün tereddütsüz Ereğli Eğitim Fakültesine en kısa bir zamanda geri gönderilmesi gerekmektedir. Çünkü bu öğrenciler Ereğli’de ve Ereğli Eğitim Fakültesi bünyesinde okumak için kendi evlerinden yurtlarından ayrılarak gelmişlerdir. Zonguldak’ta yeni açılan İlahiyat Fakültesi ve hiçbir öğrencisi olmayan bir okula birileri görsün diye gelmemişlerdir. Elbette Zonguldak’ta İlahiyat Fakültesinde okumak isteyen öğrenciler olacaktır ancak tahammüller gereği kazanılmış okul bünyesinde okunması zorunludur. İsteğe bağlı durumlar hariçtir.

 

DÜMEN SUYUNDAN

Ereğli Eğitim Fakültesine bağlı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü AKP’nin dümen suyunda Zonguldak’a nakil olurken öğrencilere uzaktan sorulmuşsa da itiraz edeceklerin korku ve baskı karşısında çekindikleri anlaşılmaktadır. Eğitim İş olarak öğrencilerin haklı ve meşru yasal olan haklarının yanında olacağımızı belirtirken rektörlüğü birilerine şirin görülmeye değil öğrencilerin mağduriyetin giderilmesinde görev yapmaya talep etmekteyiz. Bu konunun takipçisi olacağımızı bildiririz”