Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi'nin ülkeye ve bölgeye hizmet için var gücüyle çalıştığını ifade etti.
Rektör Özer, yaptığı açıklamada hem bilimsel alanda, hem de eğitim alanında ülkeye ve bölgeye hizmet için Bülent Ecevit Üniversitesi'nin var gücüyle çalıştığını belirtti.

Her anlamda kapasiteyi zorlayan bir anlayışla çalıştıklarını kaydeden Özer, 'Biz Türkiye'de Bülent Ecevit Üniversitesi olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Abartı olarak algılanmasın ama bizler, Türkiye Cumhuriyeti'nin başka bir üniversitesi yokmuş da sadece Bülent Ecevit Üniversitesi varmış gibi çalışmalarımıza yön veriyoruz. Yani eğitim öğretim anlamında da araştırma anlamında da hizmet anlamında da kapasitemizi zorlamaya ve arttırmaya, büyük özen gösteriyoruz dedi. Öğrencilerin, Bülent Ecevit Üniversitesi için önemine de değinen Özer, eğitim ve öğretimlerinin yanı sıra öğrencilerin kişisel gelişimlerini de çok önemsediklerini ifade etti. Öğrencilerin gelişimleri içen sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirildiğini vurgulayan Özer, Öğrencilerimiz bizim en değerli varlıklarımız. Biz sadece eğitim formasyonunda, eğitim almalarını, görmelerini istemiyoruz. Kampus içerisinde bulundukları, 2, 4, 5,6 yıl gibi zaman zarflarında kişisel gelişimlerine de katkıda bulunmak istiyoruz. Kişisel gelişim için de kültürel, sportif veya sanatsal etkinliklere büyük önem veriyoruz. Bunun için de etkinliklerimizi büyük oranda arttırdık' diye konuştu.

Topluma Hizmet Projesi kapsamında geçen yıl Ereğli Eğitim Fakültesi'nde uygulamaya konulan Sosyal Sorumluluk dersinin çok başarılı tamamlandığını belirten Özer, hayata geçirilen projelerin önemli faydaları nedeniyle bu yıl tüm kampuslardaki program ve bölümlere 'Sosyal Sorumluluk Dersi' konulduğunu söyledi.


Sosyal etkinliklerin artarak devam edeceği müjdesini veren Özer, açıklamalarını şöyle tamamladı:


Ereğli ilçemizde Topluma Hizmet Projesi kapsamındaki derste öğrencilerimiz hazırladıkları 75 projeyi hayata geçirdi. Geçen yıl ki bu projelerin faydalarını gördükten sonra, bu sene tüm kampuslardaki program ve bölümlere sosyal sorumluluk dersi koyduk. Öğrencilerimizi tüm süreçlerin içerisine aktif olarak katmayı planlıyoruz. Etkinliklerimiz durmayacak. Etkinliklerimiz, artarak ve yayılarak, yani sadece merkez kampusunda değil, sağlık kampuslarında ve ilçelerde de, artarak devam edecek.