Alaplı Taşbaşı Mahallesi sakinleri, yapımı tamamlanan bölünmüş yol yüzünden mağdur olduklarını söyledi.

Alaplı'nın en eski mahallerinden biri olan Taşbaşı Mahallesi, bölünmüş yol yapımının ardından sokakları aydınlatmasız, mahalleye giriş ve çıkışların kapandığı, esnafların terk ettiği bir mahalle konumuna geldi.
Mahalle sakini, Halit Tekin yaptığı açıklamada,  Bölünmüş yol yüzünden 70 olan iş yeri sayısının 3'e düştüğünü sokak lambalarının olmama-sı nedeniyle hırsızlık olayları meydana geldiğini öne sürdü.
Mahalleye giriş-çıkışın sağlıklı olmadığını anlatan Tekin, Bu mahalle Alaplı'nın en eski mahallelerinden biri, Belediyenin kuruluşunu yapan rahmetli Eyüp Yaman, bu mahallede yetişti. Mahallemizin hali işler acısı ne yolumuz var neden sokak aydınlatmamız var. Mahallemizde 70 tane esnaf vardı. Bölünmüş yolun ardından 3 esnaf kaldı. Mahallenin arka tarafında dolgu sahasını var. Hali içler acısı geceleri uyuyamıyoruz. Sokak lambaları ve yolumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz dedi.
Taşbaşı Mahallesinde 40 yıldır esnaflık yaptığını belirten İsmail Çelik ise, Yıllarca Alaplı'ya sanayi sitesi olarak hizmet vermiş bir mahalle, 40 yıldır bu mahallede marangozluk yapıyorum. Bölünmüş yolun mahallenin yanından geçmesinin ardından burada esnafların birçoğu burayı terk etti diye isyan etti.