Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen bombalı saldırı Zonguldak’ta kınandı. Kınama mesajları şöyle:

BARO: “BOMBALI SALDIRIYI 
LANETLİYORUZ, KINIYORUZ”
Zonguldak Barosu Yönetim Kurulu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı. Baro’dan yapılan kınama açıklaması şöyle:
“Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 günü meydana gelen bombalı saldırıyı, lanetliyoruz, kınıyoruz. Terörle mücadele, gerek ülke içinden, gerekse ülke dışından gelsin, ortak çözüm iradesinin geliştirilmesiyle, milli birlik ve bütünlük ilkesinden taviz verilmeden her türlü enstrümanla gerçekleştirilecek bir süreçtir. Bu süreçte, geleceğe dair projeksiyonların ve beklentilerin her kesimle paylaşılması, terörün her kesim tarafından dışlanması ve ret edilmesi hayati önem taşımaktadır. Bu noktadaki eksilik, sorunun sadece ertelenmesi anlamına gelecektir. Buradan hareketle, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.”

ZONGULDAK EĞİTİM İŞ BAŞKANI 
METİN KAHVECİ: “REYHANLI VAHŞETİNİ 
VE KİRLİ ELLERİ LANETLİYORUZ”
Hatay Reyhanlı’da meydana gelen bombalı saldırılarda, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, bazıları ağır olmak üzere birçok vatandaşımızın da yaralanması hepimizi derinden sarsmış ve yüreğimizi dağlamıştır. Bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.
Katliam boyutundaki bu saldırı, ülkemizin uluslararası terörün hedefi haline geldiğini ortaya koymuştur.
Suriye’de yaşanan iç savaş karşısında AKP Hükümeti’nin adeta emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak yürüttüğü yanlış dış politikanın ülkemizi felakete, savaş batağına sürükleyeceğini, Suriye’den sonraki cephenin Türkiye olacağını defalarca söyledik.
Ancak ABD’nin oluşturduğu ve desteklediği uluslararası mobilize terör ordusunu sınır illerimizde ikamet ettirerek bu çapulcuların Suriye’de terör eylemleri düzenlemesine açıktan destek veren siyasal iktidar, bölgede yaşanan yangının ülkemize sıçramasına neden olmuştur. Suçluların çok kısa sürede yakalandığı  övünerek söyleyenler bomba yüklü araçları neden katliam yapmadan önce  yakalamadılar diye yetkililere soruyoruz? Amaç beli ve nettir. Türkiye’yi  ÖSO kışkırtmalarıyla Suriye  savaşına sokmaktır. Burada oynanan bütün oyunlar ÖSO nun da  Türk Topraklarında  at koşturması , bu saldırı  da kirli oyunun bir parçası olarak   BOP’ ne  hizmetten başka bir şey değildir. Bunu  hala daha anlayamayanlar yarın çok pişman olacağı gibi kör olmaya devam edenlerdir.
Hükümetin emperyalizme hizmet eden politikaları özellikle sınır güvenliğimizi alt üst etmiştir. “Sıfır sorun” diyen Neo Osmanlıcı Dışişleri Bakanı Türkiye-Suriye sınırını koruyamamaktadır.
İnsanlık tarihi bize vahşi kapitalizmin kanla beslendiğini defalarca göstermiştir. Bu kan ise mazlum ulusların kanıdır. Sömürgecilere karşı ilk Ulusal Kurtuluş Savaşını vererek başta Ortadoğu ve Asya halkları olmak üzere, tüm mazlum uluslara bağımsızlık ışığını tutmuş olan Türkiye’nin, bugün bu mazlum halklara karşı emperyalizmin taşeronluğuna soyunmuş olması oldukça düşündürücüdür. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün söylediği gibi “Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir’’. Bu savaş emperyalist haydutların kirli savaşıdır. Ülkemizin bu kirli savaşa alet edilmeye çalışılması kabul edilemez.

ÇÖZÜM NETTİR VE TEKTİR
Hükümeti bir an önce, Suriye’deki iç savaşın destekçisi olmaktan vazgeçmesi, halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için gereken tedbirleri alması konusunda uyarıyoruz
Reyhanlı’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.