Borcam Madencilik Kuvars Kumu İşletmesinde işletme şefi olarak görev yapan Cevdet Özcan, İşletme Müdürü Şeref Yayla ile işyerleri değiştirilen 3 işçi arasında yaşanan tartışmada darp edildiğini iddia ederek Kandilli Karakol Komutanlığına şikayetçi oldu.

 

"BURASI ASKERİYE Mİ?"

Yıllık izinden dönen Turgay Eraraslan, Ahmet Demir ve İlhami Çarşanbalı'ya mesai öncesi yapılan iş planlaması sırasında İşletme Müdürü Şeref Yayla tarafından işyerindeki bölümlerinin değiştirildiğini söylediğini anlatan Özcan, "Ayrıca iş kazalarına etki etmesinden ve dikkat eksikliği doğurmasından dolayı iletişim araçlarını idari büroya bırakmaları hususunu hatırlattı. Bu esnada işçiler, 'burası askeriyemi?' diyerek İşletme Müdürünün üzerine yürüdüler" dedi.

 

"SEN BU İŞE KARIŞMA DEDİLER"

Diğer işçiler ile birlikte araya girerek ortamı sakinleştirmek istediğini ifade eden Özcan şunları söyledi:

"Araya girince işçiler, 'sen bu işe karışma' diyerek üzerime yürüdüler. İtiş kakış sırasında yüzüme darbeler aldım. Bu 3 işçiden şikayetçiyim"

 

O İŞÇİLERDEN AÇIKLAMA

İşçiler Turgay Erarslan, Ahmet Demir ve İlhami Çarşanbalı da işletme müdür ve şefinin kendilerine hakaret ve küfür ettiğini iddia ederek Kandilli Karakol Komutanlığına giderek şikayetçi oldular. İşçiler, işletme şefinin darp edilmesine ilişkin herhangi bir olayın yaşanmadığını işyerinde işveren tarafından işçilere iş bırakmaları noktasında baskı yapıldığını belirttiler.