Halk ve çevre sağlığı alanında denetimden geçen belediyenin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat verildiğini, 'elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüşümü geleceğimizi çöpe atmayalım' projesi ile Türkiye genelindeki belediyeler arasında alt yapı ve çevre kategorisinde birincilik aldığını anlatan Uysal, Kırmacı'daki çöp döküm alanının rehabilitasyonu için ise ihaleye çıkıldığını belirtti.

 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi, Ekim ayı 4. oturumunu Hüseyin Uysal başkanlığında, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirdi. Meclisin resmi oturumu öncesi açıklamada bulunan Uysal, belediye bünyesindeki Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün başarılı çalışmalarına dikkat çekerek, ekibini kutladı.

 

VETERİNERLİK ÇALIŞMALARI RUHSAT ALDI

"Temizlik işlerimiz çok önemli çalışmalara imza atıyor. Çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum" diyerek sözlerine başlayan Uysal şu ifadelere yer verdi: "Belediyemizin halk ve çevre sağlığı alanında zararla vektörlere karşı yapmış olduğu ilaçlama çalışmalarında Sağlık Bakanlığı denetiminden geçmiş olup Zonguldak ve bölgemizde ilk ruhsatlandırılmış belediye olmuştur.

 

PROJE BİRİNCİLİK ALDI

22 Temmuz'da bizler Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından ülkemizdeki belediyeler arasında 2017 yılında düzenlenen ve proje yarışmasında belediyemiz, 'elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüşümü geleceğimizi çöpe atmayalım' projesi ile birinci grup belediyeler arasında alt yapı ve çevre kategorisinde birincilik almıştır. Son derece önemli bir konu.

 

BATI KARADENİZ BÖLGESİNDE İLK

Temizlik işlerinin yaptığı diğer çalışmalardan belediyemizce inşaası sürdürülen birinci sınıf atık getirme merkezi son aşamaya geldi. İnşası bitince 13 çeşit atık bu alanda biriktirilecektir ve Batı Karadeniz bölgesindeki ilk tesis olacaktır. Bunlar son derece önemlidir.

 

KIRMACI ÇÖPLÜĞÜ İHALEYE ÇIKIYOR

İlçemizin Kırmacı bölgesinde katı atık düzensiz depolama alanımız vardı. Bizler bu konu ile ilgili rehabilitasyon projesini hazırlatmış olup projenin uygulama ihalesi 10 Ekim 2017 tarihinde İller Bankası tarafından ihalesi yapılacaktır. Buradaki bu düzensiz katı atıktan da kurtaracağız. Orada yol ve çevre çalışmalarımız da devam edecektir.

 

"ÇALIŞMALARI GENİŞLETMEMİZ LAZIM"

Bizleri 2016 yılında başlamış olduğumuz çalışma daha var özellikle okullarda bitkisel yağ, elektronik eşyalı, atıkların doğada yok olma süreçlerini bir tablo halinde anlatarak çevreye zararları çocuklarımıza paylaşarak eğitimlere başladık. Bu panolardan da okullarımıza hediye ediyoruz. Bu sene daha da çalışmaları genişletmemiz lazım. Bu konuda kitapları, hikayeleri, yarışmalarını, şiir ve kategorilerini yaparaktan şehire karşı duyarlılığımızı arttırmalıyız. Çevre dediğimizde hassasiyetimizi biliyorsunuz. Konuşmalarımızda da her zaman söylüyoruz. Temizliğin siyasette de çevrede de her türlü temizliğin olması gerektiğini söylüyoruz"

 

BORÇLANMA, SALI GÖRÜŞÜLECEK

Ereğli Belediyesi'nin 2018-2022 yılları arasına ait 5 yıllık imar programının görüşülmesi ise meclis üyelerinin evet oyu ile imar komisyonuna havale edildi. Meclis gündeminde yer alan kredi talepleri ise 10 Ekim tarihindeki meclis toplantısında görüşülecek.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)