Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarından üçün birleşim Belediye Başkanı Hüseyin Uysal yönetiminde gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘gündem dışı konuşma’ yapılmadan açılan toplantında, ikinci birleşimde komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin komisyon kararı okundu.

İçlerinde Ereğli Belediyesi’nin de bulunduğu Zonguldak ili genelindeki 26 belediyenin çöplerinin toplandığı Sofular Köyü Tombaklar mevkisinde bulunan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisine, yeni bir Lot Alanı yapılması gerekçesi ile 6 milyon 986 bin liraya ihtiyaç duyulduğu hatırlatıldı.

 

 

BORÇLANMA KONUSU YETKİ VERİLMESİ

 

Ereğli Belediyesi’nin ödemek için üzerine düşen 1 milyon 381 bin liranın İller Bankası’ndan çekilecek kredi ile sağlanması içeren Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen maddenin raporu Meclis üyelerine okundu.

Olumlu kanaat getiren komisyonun kararında şöyle denildi:

“İlimiz Merkez ilçe Sofular Köyü Tombaklar mevkisinde bulunan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinde, evsel nitelikte katı atıklar depolanmaktadır. Tesiste bulunan 1. Lot alanın ekonomik ömrünün dolmasından dolayı acilen 2. Lot alanına geçiş yapılması gerekmektedir. Bu alan için ihtiyaç duyulan 6 milyon 986 bin liradan Karadeniz Ereğli Belediyeni payı olan 1 milyon 381 bin liranın, İller Bankası’nın belediyelere verdiği avantajlı kredi koşullarından yararlanmak üzere kredi alınması ve her türlü iş ve işlemlerinin yapılması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi, komisyonumuzda oy birliği ile kabul edilmiştir.”

 

CHP İTİRAZ ETTİ… UYSAL AÇIKLADI…

CHP Gurubundan söz alan üye Nezih Anıl, ödenmesi gereken miktarın kredi kullanmadan ödenebileceğini belirterek, “bu parayı Karadeniz Ereğli Belediyesi veremiyor mu? Koskoca Ereğli Belediyesi 1 milyon 381 gibi parayı veremiyor mu?” dedi.

Bunun üzerine ise açıklamada bulunan Uysal, şu sözlerle konuştu:

“Biraz yanlış anlaşılmış, izah edeyim. Zonguldak ilini içiren tüm belediyeler, 26 belediye dahil bir borçlanmadır. Evet Ereğli Belediyesi bu parayı direkt ödeyebilir, böyle bir gücü var ancak diğer belediyelerin problemleri olduğu için, ZONÇEP’e borçları olduğu da için ‘Ereğli Belediyesi peşin verdi, diğer belediyeler vermedi’ durum olacak.

Yani şunu anlatmak istiyorum: Diğer belediyelerin ödeme gücünü düşünerekten bu şekilde yapmaya karar verdik.”

Borcun kredi kullanarak ödenmesini içiren Belediye Başkanı Uysal’a yetki verilmesi gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Meclis, gündemdeki diğer maddelerin 10 Aralık Pazartesi yapılmak üzere ertelendi.