**Kdz. Ereğli Belediyesi'nde çalışan 184 işçi adına toplu sözleşme imzalandı. Anlaşmaya göre işçi ücretleri ve sosyal haklarda yıllık yüzde 30 oranında bir artış sağlandı. Posbıyık sözleşme imza töreninde yaptığı konuşmada, Kdz. Ereğli Belediyesi'nin vergi, sosyal güvenlik ve işçi ücretlerinde bir tek kuruş borcu olmayan belediye ünvanına yeniden kavuştuğunu söyledi.

Kdz. Ereğli Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 12 Ocak 2010 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmeleri 2 Nisan 2010 tarihinde anlaşma ile tamamlandı ve anlaşmanın imzası da  Kdz. Ereğli AKM Nikah Salonunda atıldı.
01 Mart 2010 tarihinden geçerli olmak üzere, 29 Şubat 2012 tarihine kadar geçerli olup, 2 yıllık dönemi kapsayacak Toplu İş Sözleşmesi; askerlik yardımı, yıllık ücretli izin ve diğer sosyal yardımlara ilişkin maddelerinde %17 ile %52 oranında, ortalama ücretlerde ise birinci yıl %17.67 ikinci yıl %11,95 olmak üzere toplam %30.90 artış sağladı.
Sözleşme imza töreninde ko-nuşan Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar, "Kriz nedeniyle belediye gelirlerinin artmadığı bir dönemde böyle bir sözleşmenin imzalanması önemlidir. Ereğli halkına hizmet etmek için dün ne kadar çalıştıysak, bundan sonra da daha çok çalışacağız" dedi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise iki bölümlü bir konuşma yaptı. Önce önündeki yazılı metni okuyan Posbıyık şöyle dedi:

ANLAŞMA SEVİNCİ
"Başkanlığımız ile Belediyemizde yetkili Belediye İş Sendikası arasında 12 Ocak 2010 tarihinde başlayan 184 işçimizi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 2 Nisan 2010 tarihinde anlaşma ile sonuçlanmıştır.
Toplu İş Sözleşmesi, 01 Mart 2010 tarihinden geçerli olmak üzere, 29 Şubat 2012 tarihine kadar geçerli olup, 2 yıllık dönemi kapsamaktadır. Toplu İş Sözleşmesinin geçerli olacağı dönem içinde askerlik yardımı, yıllık ücretli izin ve diğer sosyal yardımlara ilişkin maddelerinde %17 ile %52 oranında, ortalama ücretlerde ise birinci yıl %17.67 ikinci yıl %11,95 olmak üzere toplam %30.90 artış sağlanmıştır.
Başkanlığımız, gerek ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan ekonomik krizi gerekse belediyemizin mali durumu ve ekonomik gücünü dikkate alarak, kaynaklarımızın en etkili ve verimli şekilde paylaşımını hedeflemiştir. Göreve geldiğimiz günden bugüne Başkanlığımız tüm gelişmeleri yakından izleyerek, önceki dönemde yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için olağanüstü bir gayret ve kararlılık içindedir.
Belediyemizin ekonomik gücünü ve mali imkanlarını, sosyal belediyecilik ve sosyal paylaşım anlayışı içinde, belediyemiz sınırları içinde yaşayan halkımıza ve çalışanlarımıza daha çağdaş, etkin ve kaliteli hizmet sunabilmek için harcayacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır."

22 AYLIK KARA DÖNEM
Posbıyık, yazılı açıklamadan sonra yaptığı konuşmada  belediyecilikte en önemli ilkesinin alın terinin karşılığını ödemek olduğunu belirterek  sözlerine şöyle devam etti:
"Bir belediye alın terinin karşılığını ödeyemiyor da asfalt döküp, parke döşeyip, yol yapıyorsa bana göre yanlıştır. Öncelikle işçinin hakkı verilip sonrasında hizmet yapılmalıdır. Belediye Başkanlığımın 4. dönemindeyim ve bu ilke ile hizmet verdim.  Milletvekilliği adaylığın nedeniyle görevimden ayrılmamdan sonra 22 aylık kara bir dönem vardı. Bu dönemde belediyemiz borçlanmıştır. Bol bol asfalt döküldü. Hısım akrabalara istinat duvarları yapıldı. İşçi ücretleri ödenmedi. Erdemir'e ve piyasaya 7 milyon Tl borç vardı. Göreve geldik öncelikle işçi borçları dedik ama şanssızlığımız kriz geldi. Ereğli'de bundan en büyük payı aldı. Vatandaş su parasını ödeyemedi, emlak vergilerini ödeyemiyor hale geldi. Buna bağlı olarak da belediyemizin tahsilatı %90'lardan %60'lara düştü.
Bizler ekibimizle birlikte ilkeli bir şekilde çalışarak Ereğli'yi şantiyeye çevirebilmek için uğraş veriyoruz. Ereğli'de avantadan yaşamaya çalışanlar var. Onların da bağrına basacağız.
Buradan Belediye İş Sendikası Yönetiminin de bilmediği önemli bir konuyu açıklamak istiyorum.
Benim olmadığım 22 aylık dönemden dolayı işçilerimizin birikmiş olan tüm maaş ve ikramiyelerini 20 Nisan 2010 tarihindeki maaşları ile birlikte ödeyeceğiz. 200 milyar ikramiyeler ve 30 milyar tutarındaki elbise paralarının tamamını ödeyeceğiz. Yani 20 Nisan 2010 tarihinde belediyemiz yine eskiden olduğu gibi borçsuz belediye oluyor. Taksitlendirdiğimiz borçlarımız var tabi ki ama hiçbir borcu olmayan bir belediyenin başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Belediyeye borçlarıyla birlikte devir almamıza rağmen tüm borçlarımızı kapatıyoruz. Belediye, vergi, sosyal güvenlik ve işçi ücretlerinde bir tek kuruş borcu olmayan belediyeler arasına yeniden giriyor.
Belediye işçilerimiz daha iyilerine layık. Sırada memurlarımızın sözleşmesini bekliyoruz. Onlara da yüksek ücret vermek istiyoruz ama yasalar engelliyor. Çok değerli memurlarımız var, mesai dinlemiyor, hafta sonu geliyor. İmkanımız da var ve vermek istiyoruz ama veremiyoruz. Çünkü yasalar engelliyor."

KİMİN NE YAPTIĞINI BİLİYORUM
Posbıyık sözlerini ise "Toplu Sözleşmemizin tekrar hayırlı olmasını dilerken benim işçilerimizden bir ricam var. Çalışanlarımızdan ellerinden gelen gayreti göstermelerini istiyorum. Ereğli halkının ödemiş olduğu vergilerle bizler maaşlarımızı alıyoruz bu nedenle Ereğli halkına layık olmak için hizmetlerimizi yapacağız. Vatandaşlarımız her şeyi isteyebilir. Yasadışı hiçbir iş yapılmayacaktır. Hukuk dışı işler istenildiği takdirde onlara hizmetin yasa dışı olduğu nazikçe anlatılmalıdır. 2010 yılı atılım yılı olacak. Bizler gelir düşüklüğümüze rağmen elimizden geleni yaptık. Sizler de Ereğli halkı için hizmetlerini en iyi şekilde yapınız. Ben işçilerimin hepsini biliyorum, tanıyorum. Saat 16:00'da işi bırakıp şantiyede oturan işçilerimizi de saat 15:00'e mesai bitimine kadar çalışan işçilerimizi de biliyorum. Kimin ne yaptığını çok iyi biliyorum. Kaytaranı da dedikodu yapanı da çok iyi biliyorum. Bu konuda da Belediye İş Sendikası yetkilileri ile görüştük ve gerektiğinde ceza da vereceğiz" diyerek tamamladı.