Zonguldak Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, üyelere çağrıda bulunarak 800 bin TL’lik borcun ödenmesi uyarısında bulundu.

Zonguldak Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Şehri, odanın Halk Bankası’na 800 bin TL borcu olduğunu ifade etti. Yılsonuna kadar borcu kapatmayı hedeflediklerini dile getiren Şehri, borcunu ödemeyenleri zorunlu olarak icraya vereceklerini söyledi.
SGK primleri ve Vergi Dairesi ödemelerinin Nisan ayında taksitlendirilmesi nedeniyle üyelerinin önce bu ödemelerini yaptığını vurgulayan Şehri, Temmuz ayında üyelerinden odaya olan borçlarını ödemelerini beklediklerini söyledi. Şehri, “Esnaf kefaletin şu anda 800 bin tl halk bankasına borcu var. Ödemeler yapılıyor. Ama arkadan gelen 490 bin tl civarında borç geliyor. Her ne kadar borcumuz düşüyorsa da Bu borçlar ödenmediği zaman bu bizim borcumuzu yükseltiyor. Alacaklarımızın tahsillerine gidiyoruz hem de geriden gelen borçların ödenmesi için uğraşıyoruz. 1.5 aydan bu yana taksitlendirmelerden dolayı bizim alacaklarımızda aksama oldu. Şimdi arkadaşlar işlerini hallettiler. Bu ay bize para geleceğini tahmin ediyoruz. Bu yılın sonuna kadar bu işi tamamen bitireceğiz. TESKOMB programına üyelerin kimlik bilgilerini girdik. Mümkün olduğu kadar direnmeye çalışıyoruz. Mecburen icraya vermek durumunda kalacağız. İstemediğimiz bir şey, arkadaşlara 15 gün izin verdik. Odamızın önünün açmaya niyetliyiz. Arkadaşlarımız duyarlı davranıp borçlarını öderlerse yılsonuna kadar borçları kapatacağız. Bu işi çözmek için lütfen gelsinler, artık taksitlendirme diye bir şey kalmadı. Bu ay bizim denetim ayımız. Kooperatiflerde de denetleniyor. Sıkıntı yaşamamak için arkadaşların borçlarını ödemesini rica ediyorum” diye konuştu.