İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı ve Danışmanı Özden Özcan tarafından Erdemir Kültür Merkezinde, 6331 Sayılı Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında açıklamada bulunuldu.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşması TSO Meclis Başkanı Zeki Us yaptı. Us, Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun detayları ile anlatılacağını açıkladı.

Erdemir'de uzun yıllar görev yaptığını belirten İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı ve Danışmanı Özden Özcan ise, 6331 sayılı kanun ile kamu ve özel sektör gözetmeksizin tüm çalışanların kanun kapsamına alındığını hatırlattı.

Memur, işçi, işveren, çırak, stajer, tüm çalışanlar, kamu ve özel sektöre ait bütün işler ve işyerlerini sayı sınırı olmaksızın kapsadığını belirten Özcan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Ülkemizde işyerlerinde reaktif bir yaklaşım var. Biz kazalar olmadan, insanlar yaralanmadan, zarar görmeden o testi kırılmadan yaklaşalım. Olmadan önleyici tedbirler alalım. Tarım işleri ile uğraşan çilek üreten de tehlike sınıfına giriyor. Baklagiller tehlike sınıfına giriyor. Berber, kadın kuaförü de aynı şekilde. Ben salona girerken burada risk var dedim. Girişte yürüme yolu çok kötü, aynalar çok kötü. Otellerde alışveriş merkezlerde, bankalarda cam aynalar çok tehlikeli. Önleyici tedbiri ne olmalı logosunu koyarız aynalara, alışveriş merkezlerine, otellerine. Apartmanlarda ve kuaförlerde risk değerlendirmesine danışmanlara gerek yok deniliyor öyle şey olur mu? Apartmanlarda kapıcılar, temizlik işleri, asansör, havuz var. Oralarda uzman görüşü şarttır. Aynı yerde dura dura tehlikeleri göremezsiniz, işletme körlüğü başlar. Dışarıdan göz o tehlikeleri görür ve önleyici tedbiri alır dedi.

KATILIM OLDUKÇA DÜŞÜKTÜ

Saat 14.00'de başlaması gereken program ilgi gösterilmemesi nedeniyle 14.35'de başladı. Aradan zaman geçince salonda bulunan katılımcılar tepki göstermeye başladı. Salonda büyük boşluklar yeraldı.