AKP'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in Genel Başkanı olduğu Türkiye Partisi, örgütlenme çalışmalarına başladı. Bugün Zonguldak'a gelen Türkiye Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Mahmut Uğur Çetin, Camlı Köşk'te basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, MKYK Üyeleri Çetin Volkan Akyol ve Ömür Kütük de katıldı.
"TÜRK SİYASETİNDE
ZONGULDAK MİHENK TAŞI"
Türkiye genelinde 11 çalışma grubu olduğunu ve kendilerinin Samsun, Sinop, Bartın, Karabük ve Kastamonu'yu oluşturan Batı Karadeniz illerinden sorumlu olduklarını belirten Çetin, "Batı Karadeniz illerinde Türkiye Partisi teşkilatlandırmalarına Zonguldak'tan başladık.  Türk siyasetinde Zonguldak mihenk taşlarından biri… Bizim yola çıkarken en önemli iddiamız 'merkez partisi olacağız, merkezi temsil edeceğiz' gibi çıkışımızdaki bu inançlı ve dirayetli duruşumuzun arkasında durarak her kesime, her görüşe açık bir siyasi oluşumuz. Sayın Genel Başkanımız Abdullatif Şener'in de belirttiği gibi, 'Ben de varım' diyen herkes kadromuzdur. 'Benim fikrim, fikir bazında size vereceğim katkılar var' diyen herkesin katkısı partimizin katkısıdır. Bir yıl önce Abdullatif Şener'in başkanlığında yeni oluşum hareketi olarak bu işe başladık. 81 vilayetimizde alan taraması yaptık. Her vilayetimizde en az 10-15 ayrı ekiple siyasi karşılıklı istişareler yürüttük. Biz iki ay içerisinde Türkiye'nin tamamında il bazında tamamlayarak ilçe ve belde teşkilatlarının yapılandırmasını başlatacağız. Ondan sonra da partimizin birinci olağan kurulunu yapacağız" dedi.
"İLK GÖREVİMİZ MUHALEFET"
Merkezde boşluğu doldurmaya talip olduklarını söyleyen Çetin, "Biz Türk siyasetinin ve siyasetçisinin en çok itibar kaybettiği bir dönemde Türk siyasetindeki boşluğu doldurmaya talibiz. Bu itibar kaybını tedavi etmeye talibiz. Yeniden Türk siyaseti ve siyasetçisine layık olduğu itibarı kazandırmaya talibiz. İlk görevimiz muhalefet. Biz şuan kendimizi geleceğe yönelik Türkiye'deki en büyük alternatif olarak görüyoruz. Yapacağımız muhalefet anlayışımız ve sürecimizde de, bizim dışımızdakilerle hiç uzaktan yakından alakası olmayan, bugüne kadar Türkiye'de ki gelenekselleşmiş muhalefet üslubu ile uzaktan yakından alakası olmayan bir muhalefet tarzı sergileyeceğiz. Biz, eleştirmek ile karalamak arasındaki ölçüyü çok güzel ayarlayacağız. Yapılan doğruların yanında ve arkasında olacağız. Alternatif katkılar saylayacağız. Eleştiri ölçüsünde muhalefet tarzı geliştireceğiz. İnşallah önümüzdeki seçim sürecinde muhalefet tarzındaki yeni siyaset prensipleriyle kendimizi göstereceğiz. İktidarın da en büyük alternatifi olduğumuzu milletimize kabullendireceğiz. Herkesin katkısına ihtiyacımız var. Hem hareketimizin, hem partimizin, hem Zonguldak teşkilatımızın da ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
Daha sonra 22'nci Dönem Niğde Milletvekili ve MKYK Üyesi Mehmet Uğur Çetin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Öte yandan toplantıda, Türk Hava Kurumu (THK) Zonguldak Şube Başkanı ve Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Demirel'in de olması, "İl Başkanı mı olacak?" sorusunu akıllara getirdi.