Zonguldak'ta, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni sırasında ayakkabı boyamayı bırakarak saygı duruşuna geçen 16 yaşındaki ayakkabı boyacısı Aykut Keskin, Zonguldak Valiliği'nin desteğiyle, bıraktığı Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi sıralarına geri döndü.
Maddi imkansızlıklardan dolayı geçtiğimiz sene okulu bırakmak zorunda kalan Keskin, gazetelere yansıyan "Ata'ya saygı duruşu" sırasındaki fotoğrafın ardından Vali Erdal Ata'nın da desteğiyle tekrar okuluna geri döndü.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tüm eğitim masrafları karşılanan ve her ay belirli bir miktarda burs almaya hak kazanan Aykut Keskin, "Artık boyacılık yapmak istemiyorum. Ama yine de ailemi geçindirmek için haftasonları boya sandığımın başına geçebilirim. Okulumu bitirdikten sonra en büyük hedefim mühendis olmak.
Bana tekrar okuma imkanı veren Zonguldak Valisi Erdal Ata'ya teşekkür ediyorum" diyerek mutluluğunu dile getirdi. Okulun 9/D sınıfında derslere girmeye başlayan Keskin'in, aralarına dönmesinden dolayı mutluluğunu dile getiren okul müdürü Orhan Aksoy, öğrenciye bir de Atatürk rozeti taktı.