Kozlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden emekli olan Hasan Yıldızbaş(57), şeker hastalığı nedeniyle 5 ay önce ayağı kesilen eşi Hava Yıldızbaş'a (56)  Bir ömür boyu tek yastıkta kocayalım sözüne sadık olarak tek başına bakıyor.  Eşinin bütün ihtiyaçlarını karşılayan Yıldızbaş'ın dramı ise yürek burkuyor. Eşinin tedavisi için 30 bin lira kredi çekmek zorunda kalan Yıldızbaş, pazarlarda oyuncak, boncuk, tespih gibi süs eşyası ve çıra satarak yaşam mücadelesi veriyor. 
Yetkililerden yardım bekleyen yardıma muhtaç çiftin dayanışması örnek oluyor.  Şeker ve kalp damar hastalığı nedeniyle sağ bacağı kesilen Hava Yıldızbaş, "7 aydan beri kira veremiyoruz. Şeker, tansiyon kalp hastasıyım. Aslında yatacak hastayım da mecburen pazarlara geliyorum. O yüzden pazarlarda bu halimle gezmek zorundayım. Akülü araba istiyorum. Bu arabayla gezemiyorum. Şekerden dolayı 7 yıl önce ayak parmağım kesilmişti, geçen Ramazan ayında, 20 gün içinde bacağım 2 yerinden kesildi. Tamamen sandalyeye mahkûm oldum." dedi.
Eşinden başka kimsesi olmadığını belirten 1 çocuk annesi Yıldızbaş, "Hiç kimsem yok. Bir oğlum var o da bakmıyor. 25 senedir bana eşim bakıyor. Son aylarda beni her yere taşıyor. Eşime teşekkür ediyorum. Ona saygım sonsuzdur." diye konuştu.

HAVA KARARMADAN EVE GİRİYORLAR
Eşine hiç bıkmadan 25 yıldır hizmet ettiğini anlatan vefakâr koca Hasan Yıldızbaş, emekli olduktan sonra 24 saatini eşine ayırıyor. Eşini bir an olsun yalnız bırakmayan Yıldızbaş, protez bacak için yetkililerden yardım istiyor. Eşinin tedavisi için kredi çekmek zorunda kaldığını, bu nedenle pazarlarda süs eşyası satarak yiyecek ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını anlatan Yıldızbaş, şunları söyledi: "Eşim tedavi görürken bacağı kesilince mağdur durumlara düştük. O yüzden Zonguldak ve Kozlu gibi yakın pazarlara gidebiliyoruz. Eşimi de tekerlekli sandalye ile taşıyorum. Akşam erkenden evimize dönüyoruz. Günlük yiyeceğimizi temin ettiğimiz zaman hava kararmadan Kozlu'daki evimize gidiyoruz. Yağmurlu ve soğuk havalarda zaten çıkamıyoruz. Ev kiramı, elektrik ve su borcumu ödeyemiyorum. Eşime protez ayak takılabilmesi için 2 bin lirasını bizim karşılamamız gerektiğini söylediler. Zaten tedavisini karşılamak üzere borca girdiğim için benim bu parayı karşılamam imkansız. Yetkililerden yardım istiyorum. En büyük dileğim eşimin ayağa kalkması."

AH BİR DE PROTEZ BACAĞI OLSA
Eşine severek baktığını ifade eden Yıldızbaş, "Medikalciler eşime ayak takılması için 3 bin lirasını devletin, 2 bin lirasını da bizim karşılamamız gerektiğini söyleyince ben şok geçirdim. Kendim de kalp ve sinir hastasıyım. Eşim lavaboya dahi kendisi gidemiyor. Bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Ona severek bakıyorum. Biz borcumuzu ödeyip protez bacak taktırabilirsek dünyanın en mutlu insanı olacağız. Pazarlarda oyuncak, boncuk, tespih ve çiçek gibi süs eşyaları ile çıra satıyoruz. Bunları da hayırseverler alıyor." şeklinde konuştu.