Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkılarıyla, Atatürk Kültür Merkezi'nde "Cumhuriyetin 86'ncı Yılında Türk Resminden Örnekler" resim sergisi açılırken gösterilen ilgisizlik Vali Erdal Ata?yı bile isyan ettirdi.

Açılışa; Vali Erdal Ata, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Şube Müdürü Kürşat Coşgun ve davetliler katıldı. Açılış öncesi Zekai Kasap, "Ankaralı arkadaşlarımız bir araya gelerek böyle bir sergi açtılar. Serginin organizatörlüğünü Orhan Gazi Binboğa isimli ressam arkadaşımız üstlendi. Cumhuriyetin 86'ncı yılında böylesine anlamlı bir serginin açılmasından dolayı mutluyuz" dedi. Vali Erdal Ata ise, sergiye ilgi olmayışından dolayı rahatsızlık duyduğunu belirterek şunları söyledi:

"NEDEN İLGİ YOK?"
"Bu anlamlı haftada ilimizde böylesine güzel bir sergi açılıyor. Fakat sergiye yeterli ilgi yok. Şurada 20 kişi bile yokuz. Şu an salonun tıklım tıklım olması gerekirdi. Yani bu 'artık Zonguldak'ta böyle etkinlikler yapmayalım' demek mi oluyor? Zonguldak basınından ricam, halka yeterli teşvikte bulunmalarıdır.? dedi.
Konuşmaların ardından topluca sergi gezildi. Bu arada Vali Erdal Ata'ya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap'a ve Orhan Gazi Binboğa'ya plaket takdim edildi. Eserlerin toplanmasında ve sergilenmesinde emeği geçen, ressam Orhan Gazi Binboğa sergi hakkında şunları kaydetti:

DESTEK BEKLİYORUZ
"Bu sergide toplam 20 sanatçının 40 eserini sergiliyoruz. Sergimize Türkiye'nin en başarılı ressamları destek verdi. Sulu boya, yağlı boya, akrilik boya ve kuru pastel boyayla hazırlanan resimlerimiz 7 Kasım 2009 tarihine kadar sergilenmeye devam edecek. Zonguldak halkının sergimizi ziyaret etmelerini istiyoruz."
Sergide, Orhan Gazi Binboğa, Devabil Kara, İbrahim Örs, Bünyamin Balamir, Erkan Geniş, Asım Yücesoy, Akdoğan Topaçlıoğlu, Tuğrul Velidedeoğlu, Barış Cihanoğlu, Aydın Baykara, Yaşar Çallı, Lütfü Günay, Hüsnü Misman, Önder Aydın, Hasan Mutlu, Mine Gençtürk, Orhan Kurmalı, Vahid Talip, Erhan Hökelek ve Celal Öztürk gibi ressamların eserleri yer alıyor.