- Grubun kurucularından Laboratuar Teknisyeni Engin Yılmaz:

- "Sağlık personelinin sadece sağlık alanında değil sosyal projelerde de bir şeyler yapıp, başardığını göstermektir. Biz bu işi gönüllü yapıyoruz. Bir kuruş ücret almıyoruz, yaptığımız sosyal projeler ses getirmekte. Bize gurur veriyor, bu da bize yeter"

Kdz.Ereğli Ereğli Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personeli kurduğu tiyatro kulübü ile ilçedeki sanatseverlere gösteri sunuyor, elde edilen gelir, engellilerin ve okulların ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılıyor.

KOMEDİKAL TİYATRO GRUBUNU KURDULAR

Aralarında doktor, hemşire ve çeşitli bölümlerde çalışan 18 sağlık personeli yaklaşık 2 yıl önce kurdukları, "Ereğli Devlet Hastanesi Komedikal Tiyatro  Grubu" ile sahneye çıkıyor.

18 PERSONEL GÖNÜLLÜ

Grubun kurucularından Laboratuar Teknisyeni Engin Yılmaz, yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce hastane içerisinde tiyatro grubu kurmak için girişim başlattıklarını ve buna 18 personelin gönüllü alarak katıldığını söyledi.

"HEM ÇALIŞIYOR HEM DEĞERLENDİRİYORUZ"

Amatörce bu işi götürmeye gayret ettiklerine değinen Yılmaz, "Biz 18 kişiyiz ve hepimiz amatörüz. Sosyal sorumluluğa gönül veren arkadaşlardan bu grubu oluşturduk. Çalışmalarımız da mesai saati bitiminde hastanemizin konferans salonunda haftada iki bir araya gelerek yapıyoruz. Bu günlerde hem çalışmamızı yapıyoruz hem de oyunu birlikte değerlendiriyoruz" dedi.

GELİRİ FİZİKSEL ENGELLİLERE

Geçtiğimiz ay oynadıkları oyunun gelirini ilçedeki fiziksel engellilerin ihtiyaçlarının karşılanması için sahnelediklerini anlatan Yılmaz, şu ifadelere yer verdi: "Oyundan elde edilen geliri fiziksel engelli kardeşlerimize maddi desteklerde bulunduk. Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu'nun da destekleri ile önümüzdeki günlerde oynayacağımızın oyunun geliri ile ilçemizde yeni açılan Bilim Sanat Merkezi Okulu'nda uygulama laboratuar kazandırmayı hedefliyoruz. Yaptığımız oyunların hepsi de gayet olumlu sonuçlar aldı. 500 Kişilik salona sığmadık, gelip dönenler oldu. Oyunlarımız o kadar beğenildi ki, Zonguldak'tan da Düzce'den de talepler geliyor, oralarda da oynamamız noktasında. Bu talepleri hastane idaremiz ile değerlendireceğiz"

TEPKİLER OLDUKÇA OLUMLU

Gelen olumlu tepkiler ile mutlu olduklarına vurgu yapan Yılmaz, "Sağlık personelinin sadece sağlık alanında değil sosyal projelerde de bir şeyler yapıp, başardığını göstermektir. Biz bu işi gönüllü yapıyoruz. Bir kuruş ücret almıyoruz, yaptığımız sosyal projeler ses getirmekte. Bize gurur veriyor, bu da bize yeter" ifadelerine yer verdi.

İLAN PANOSUNDA GÖRDÜ

Hastanedeki ilan panosunda okuduğu duyuru ile tiyatro grubuna katıldığını belirten fizyoterapist Emel Emeç Tanrıverdi, "Güzel bir birliktelik oluyor. Hem hastalarla ilgilenmenin dışında farklı bir şey yapıyor olmanın da verdiği enerji hepimize iyi geliyor. Sonrasında da ortaya çıkan durumdan herkes memnun kaldı. Hastalardan da izlemeye gelenler var, güzel tepkiler alıyoruz. Sonucunda hayırlı bir şey oluşacak onun için de çok mutluyuz. İlçemizdeki bir okula son oynayacağımız gösteri ile elde edilecek gelirle bir laboratuar açılacak bizim adımıza. Amatörce yapıyoruz, hiçbir eğitimimiz yok, kendi aramızda birbirimize fikir vererek bir oyun ortaya koyuyoruz" sözleri ile konuştu.

"KEYİF ALIYORUZ"

Hastane personelinden İbrahim Kayacan, çeşitli derneklerde yardım kuruluşlarında daha önce de gösteri yaptığını belirterek, "Engellilerimizin yanı sıra okullarımızda eksik olan giderleri karşılamak noktasında sağlıkçı arkadaşlarımız ile bu işi gönüllü yapmaktayız. Çok güzel bir duygu. Bir beklentimiz yok tamamen gönül esaslı bir iş. Keyif alıyoruz. Bu işi yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

17 HAZİRAN'DA SAHNE ALACAKLAR

Grup, 17 Haziran Pazartesi günü Tatoğlu Kültür Merkezi'nde, "Yav He He" isimli komedi tiyatrosunu sahneleyecek. Saat 20.00'de gerçekleştirilecek etkinlikte sanatseverlerin salonu doldurması bekleniyor. Buradan elde edilecek gelirle de Bilim Sanat Merkezi'ne uygulama laboratuvarı yapılacak. Tüm bölge halkı davet edildi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)