Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklama şu şekilde:

Batı Karadeniz Romanlar Derneği tarafından Karadeniz Ereğli Belediyesi Düğün Salonun’da 14 Mart Roman açılımının başlangıç yıl dönümü nedeniyle bir gece düzenlendi.

Geceye; Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Erdoğan ve İbrahim Cöbek, Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra AK Parti Zonguldak İl Genel Meclis Üyeleri Ali Tarakçı ve Kazım Beceren ile çok sayıda Roman vatandaş katıldı.


CUMHURBAŞKANI İLE 14 MART ROMANLAR İÇİN MİLAT OLDU

Roman kıyafetleri giyen çocukların protokol üyelerine çiçek takdim etmesi ile başlayan gecede,  gençlerden oluşan halk oyunu ekibi, Roman havalarıyla dans etti. Roman gençlerin dansları salonda bulunan protokol üyeleri ve Roman vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.


EĞİTİMDE, BARINMADA YAŞAMDA İKİNCİ SINIF İNSANDIK

Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir, 14 Mart’ın Cumhurbaşkanı ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan roman açılımı ile kendileri için bir milat olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendilerine verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Başkan Demir, yaşadıkları sorunları anlatarak ‘Romanlar eğitimde, yaşamda, barınmada hep ikinci sınıf insan muamelesi gördü.


ROMANLAR YANİ BİZLER EZİLMİŞLERİN EZİLMİŞİYDİK

Bizler ezilmişlerin ezilmişi durumundaydık. Taki Erdoğan ve AK Parti dönemine kadar. Bu konuda Milletvekilimiz Ercan Candan ve Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’dan destek istiyoruz, bizlere sahip çıkmalarını bekliyoruz” dedi.


ROMANLAR BİRİNCİ SINIF VATANDAŞ OLMAYA ERİŞECEK

Başkan Uysal ise Türkiye’de yaşayan her kes gibi Roman vatandaşlarında 1. Sınıf insan olduğunu dile getirdi. Başkan Uysal konuşmasında şunları söyledi; “Dernek başkanınız çok güzel ifade etti, dertlerinizi söyledi. “Bizler ezilmişlerin ezilmişiyiz. Üçüncü sınıf vatandaş olarak yaşıyorduk” dedi.


BİRİNCİ SINIF VATANDAŞ OLMAYA ERİŞECEKSİNİZ

Ancak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın start vermesi ile beraber adımlar atılmaya başlandığını çok güzel izah etti. Ben inanıyorum ki sizler Erdoğan ve AK Parti döneminde vekillerimizin de çalışmaları ile beraber birinci sınıf vatandaş olmaya erişeceksiniz.”


ROMANLARLA BİRLİKTE OKUYAN TEK MİLLETVEKİLİYİM

Kendisinin okul yıllarında Roman vatandaşlarla aynı sınıflarda okuduğunu, ekmeklerini paylaşıp birbirlerinin cenazelerine katıldıklarını anlatan AK Parti Zonguldak milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Roman vatandaşların sorunlarının çözümü için çalışacağını anlattı.


AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE EZİLMİŞLİK KAPANDI

Milletvekili Candan konuşmasında “Belki de TBMM’de Romanlar ile birlikte okuyan tek milletvekili benim. Sizin içinizde yetiştiğimi çok iyi biliyorsunuz. Akpınar’dan, Karabacak’tan gelenleriniz vardır, onlar alkışlasınlar bakalım. Onlar bir sınıfta nasıl okuduğumuzu, neler çektiğimizi çok iyi bilirler. Biraz önce başkanım dedi ki “Ezilenlerin ezileniyiz”. O tarihte kaldı başkanım. AK Parti hükümeti geldikten sonra o işler artık kapanmıştır.


BU İŞİN DEVRİMİ YAPAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DIR

Okullarımızda hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık, birbirimizin ekmeğini paylaştık, bir birimizin bayramlarına gidip geldik, bir birimizin cenazelerine de gidip geldik. Ama Türkiye’nin genelinde bu işin devrimini yapan Cumhurbaşkanımız, o zamanın Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.


DOĞUŞTAN SANATÇI OLAN ROMANLAR GÜZEL OKULLAR YAPILSIN

Romanların doğuştan sanatçı ve sanatçı ruhlu insanlar olduğunu ifade eden Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, milletvekillerine Romanlar için bölgeye yatılı bir güzel sanatlar okulu yapmalarını teklif etti. Mailoğlu böyle bir okulun yapılması durumunda Romanların içerisinde Beethoven’ler, Baht’lar çıkacağını söyledi.


MİLLETVEKİLİ ERCAN CANDAN’A VE BAŞKAN HÜSEYİN UYSAL’A PLAKET

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ile Roman Köyü Bakırlık’a ilkokul yaptıran İşadamı ve Sanayici Abdurrahman Çınar’a teşekkür plaketi takdim edildi. Vali Yardımcısı Mailoğlu Çınar’dan bir ana okulu yapılmasını isterken, Çınar’da, “Biz hizmet için varız. Ereğli için varız” dedi.  


ÜMMÜYE: RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DAVETİ YERİNE EREĞLİ’YE GELDİM

Gece yerel sanatçı Çilem ve Romanların ünlü sanatçılarından Ümmüye sahne aldı. Ümmüye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan açılım sayesinde artık Roman vatandaşların ikinci sınıf insan muamelesine maruz kalmadığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini Çanakkale’deki geceye davet ettiğini hatırlatan Ümmüye, Ereğli’ye söz verdiği için geldiğini ve Erdoğan’la da sürekli görüştüklerini söyledi.

Ümmüye Roman vatandaşlara coşkulu ve eğlenceli bir gece yaşattı.