Utku Koleji,  10 Kasım Atatürk’ün vefatının 79. Yıl dönümü nedeni ile okulda; yönetici, öğretmen ve öğrencilerin  katılımı ile bir anma programının düzenlendiğini şöyle bildirdi:

Okulumuz konferansa salonunda düzenlenen tören; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve dava arkadaşlarının anısına saygı duruşu ile başladı, arkasından tüm katılımcıların eşlik ettiği İstiklal Marşımız okundu.

Utku Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Güvenç Özveren burada günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşmada, Atatürk’ün hayata bakışı ve çalışkan kişiliğini ön plana çıkarttı ve 57 yıllık hayatını özetleyerek, “O çalışkan bir insandı, o çok çalışkan bir insandı. Binlerce kitap okuyan, bilginin arkasından koşan ideallerinden asla vazgeçmeyen zeki, kararlı ileri görüşlü bir insandı.” dedi.

“HEPİMİZİN İÇİNDE BİR MUSTAFA KEMAL VAR”

Özveren, konuşmasının son kısmında öğrencilere seslenerek şunları ifade etti:

 “Sevgili öğrenciler şuna inanın ki hepinizin içinde bir yerlerde bir Mustafa Kemal var. Yeter ki kendinize inanın, zorluklara asla boyun eğmeyin. Size bir şeyi başaramayacağınızı söyleyen olursa aklınıza hep O gelsin onun en zor şartlarda neleri başardığını asla unutmayın. En umutsuz olduğunuz anda bile yolunuz Mustafa Kemal olsun.  Son olarak Atatürk ilkelerini rehber edinmiş milyonlar olarak haykırıyoruz ki! Hepimiz birer Mustafa Kemaliz ve dünya var oldukça Mustafa Kemaller tükenmez. Ruhun şad olsun büyük önderim.”

Tören; çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilerin başarı belgelerinin verilmesi, 6. Sınıf öğrencilerinin şiirlerini okumaları, Atatürk’ün sesinin ön planda olduğu sinevizyon gösterimi ve 7.sınıf öğrencilerinin hazırladığı oratoryo şarkılar/ dans gösterisi ile son buldu.

Ayrıca 10 Kasım etkinlikleri kapsamında, okul girişinde öğrencilerimizin şiir ve resimlerinden oluşan Atatürk Köşesi’nde, öğrenciler sıra ile nöbet tutarak Atamıza ve Kutsal emaneti olan Cumhuriyetimize sadakatle bağlılıklarını gösterdiler.