Yazar, Tiyatrocu-Yazar Fahri Bozbaş'ın, yönetmenliğini Metin Kaya'nın yaptığı 1990-91 Madenci Grevi ve Büyük Ankara Yürüyüşü'nü konu alan "Yüz Bin Kişiydiler" adlı belgesel filmin çekim sürecinde yayımlanan yazıların çoğunluğunu oluşturduğu "Madencinin Işığında" adlı üçüncü kitabı çıktı. 900 adet basılan kitap, kitapevlerinin raflarında yerini aldı.
Kitaptaki yazılar, Eylül 2007-Mart 2009 tarihleri arasında Evrensel Gazetesi, Evrensel Kültür Dergisi ve TMOBB Bülteni'nde yayınlanmış seçkilerden oluşuyor. İsimsiz fotoğraflar yazarın kendi çekimleri. Kitabın önsözünü ise, Şair-Yazar Osman Günay yazdı.Öte yandan Bozbaş, Dayanışma Derneği'nin (DAYMER) davetlisi olarak, 25 Ekim'de "Madenkeş Aileler" adlı oyununu sahnelemek ve tiyatro üzerine söyleşi yapmak için yarın İngiltere'nin başkenti Londra'ya gidiyor. 2 ay Londra'da kalacak Bozbaş, bu süre içinde drama ve tiyatro atölyelerinde eğitmenlik yapacak. Ayrıca, son çıkan kitabı "Madencinin Işığında" için Londra'da imza günü düzenleyecek. Bozbaş, Londra dönüşünde de Zonguldak'ta imza günü gerçekleştirecek.
BOZBAŞ'IN KİMLİĞİ: 1956 yılında Zonguldak'ta doğdu. Evli ve iki çocuk babası... 2002'de TTK Üzülmez Müessesesi Asma İşletmesi'nden resen emekli oldu. Amatör olarak yürüttüğü tiyatro çalışmalarında öne çıkardığı "Göçük Mehmet" tiplemesi ile tanındı.
Ülkenin gerçeklerini emek ve emekçi ekseninde ele aldı. Yerel-ulusal gazete ve dergilere yazılar yazıyor, irdeleyip işleyerek cana yakın bir üslupla okura sunuyor. Gazetecilik Basın Yayın Yüksekokulu mezunu ve Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) üyesi. Daha önceleri "Göçük Mehmet'le Bacaağzı Sohbetleri" (1999) ve "Madenkeş Aileler" (2000) adlı iki kitabı yayımlandı.