Karadeniz Ereğli’de sosyal yaşamın en önemli adresi ve belki de lokomotifi Bozhane kesimi oluyor.Sahil kesimindeki bu alandaki asırlık çınarlar dogal klima göreviyle vatandaşın sıcaktan kaçtığı ve sıgındığı bir liman olurken, bu alandaki sosyal tesisler de Bozhane’yi ilgi odağı yapıyor. Balıkçı lokantaları ile de şenlenen Bozhane’nin hemen yanında polis evi ve polis evi çay bahçeleri ile yelken sporunun yapıldığı Erinç Özdamar Yelken İhtisas Kulübü tesisleri de bulunuyor.

Kdz. Ereğli’nin bu çok önemli mevkisindeki yaya trafiğinin beraberinde araç trafiğini de yoğunlaştırması ve hemen karşısında bulunan Atatürk Kültür Merkezi’ndeki nikah salonu ve sinema da hareketliliği artırıyor.

Bozhane kavşağından liman hizmetinden yararlanan araçların giriş çıkış yapmasının da artırdığı bu yoğunluk içinde araç ve yaya trafiği konusunda bugünden önlem alınarak düzenlemeler yapılması isteniyor. Bu alandaki uyarıcı sinyalizasyon sistemlerin de çalışmadığına dikkat çeken vatandaşlar bu konunun önemine vurgu yaparak yönetenleri uyarıyorlar.