AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Erol Şahin, Bozhane’deki lokantaların yasal hale getirilmesi için öneride bulundu. Şahin, polis evinin bulunduğu alanda yeni lokantaların yapılarak Bozhane’dekilerin yıkılabileceğini belirtti.

 

Karadeniz Ereğli’nin sosyal yaşamına nefes aldıran ve kentin en önemli vitrini olan Bozhane’deki balık lokantalarıyla ilgili yıkım kararının uygulanıp uygulanmayacağı tartışmaları gündemdeki yerini korurken, bu sıkıntılı konuya çözüm ise AKP’den geldi. AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Erol Şahin, Devrek Yol Kavşağı’nda uygulanan yıkım kararlarının AKP’ye yakın olanların işyeri olduğunu da vurgulayarak “Şu anda Kdz. Ereğli’de 50 civarında yıkım kararı var. Ve bu kararların çoğunluğu da CHP’ye yakın kişilere ait. Bakalım şimdi ne yapacaklar izliyoruz” dedi ve sözü Bozhane’deki balıkçı lokantalarının bulunduğu alandaki yıkım kararlarına getirdi.

Şahin, balıkçı lokantalarının başından bu yana kaçak olduğunu ve idare edilerek bugünlere kadar geldiğini, ancak şimdi ise bir yıkım kararı bulunduğunu da ifade etti. Şahin, “Biz bu lokantalara yatırım yapanların ve çalışanların mağdur olmasını istemiyoruz. Ve konuya da çözüm getiriyoruz. Belediye, polis evi çevresindeki sahil bölümünde lokantalar yapsın ve Bozhane’deki lokantaları buraya taşısın ve yıkımı da böyle gerçekleştirsin ki, kimse mağdur olmasın” dedi.