Kabotaj Bayramı etkinlikleri Bozhane Limanında kutlandı. Yüzme, kürek çekme, halat çekme, el incesi, tekne yarışmaları ilgi ile izlenirken 7 bin TL ödül konulan yağlı direkteki Türk Bayrağı alındıktan sonra Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Uysal’a teslim edildi.

 

1 Temmuz Kabotaj Kutlamaları kapsamında Kdz.Ereğli’de kutlamalar 27 Haziran 2014 tarihi akşamı Bozhane Limanında gerçekleştirildi. Kabotaj Kanununun kabul edilişinin 88. Yıldönümü kutlamaları ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kdz.Ereğli Liman Başkanlığı tarafından organize edilen, Ereğli Kaymakamlığı, Karadeniz Bölge Komutanlığı, Kdz.Ereğli Belediyesi, Batı Deniz Ticaret Odası ile Erdemir’in organizasyonu ile çeşitli yarışmalar düzenlendi. Kdz.Ereğli Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Sahil Güvenlik Komutanlığına ve Erdemir’e ait römorkörlerden su gösterisi yapıldı.

 

YAĞLI DİREKTE ÖDÜL 7 BİN TL

Erdemir’e ait su altı dalgıç ekibinin Türk Bayrağı açması katılımcıların alkışlarına neden oldu. Yüzme, kürek çekme, halat çekme, el incesi atma yarışmaları beğeni topladı. Yağlı direkte bulunan Türk Bayrağını almak için ise sıkı bir pazarlık yapıldı ödül olarak Kdz.Ereğli Belediyesi 5 bin TL verdi. Kdz.Ereğli Belediye Başkanına Bozhane grubu sevgi gösterilerinde bulunurken daha sonra Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem 2 bin TL daha ödülü arttırarak ödül rakamını 7 bin TL’ye çıkardı. Yaklaşık 40 dakika süren mücadelede Türk Bayrağı alkışlar eşliğinde alındıktan sonra Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal’a teslim edildi.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Düzenlenen etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verilirken Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, etkinliğe katkı sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarına da Ulaştırma Bakanlığı tarafından gönderilen hediyeleri takdim etti. Etkinliklere Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, Erdemir Liman Müdürü Haluk Şen, askeri erkan, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)