AKP Zonguldak milletvekili aday adaylığını açıklayan Avukat Saffet Bozkurt, hafta sonunu beraberindeki ekiple köy ve beldeleri ziyaret etti.
AKP Ereğli İlçe Başkanı Önder Gündoğdu önderliğinde düzenlenen ziyaret programına Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, Süleymanbeyler Köyü Muhtarı İsmail Günaydın da katıldı. Av. Saffet Bozkurt beraberinde eski il genel meclisi üyesi Mehmet Özçiçek, partinin eski yönetim kurulu üyelerinden Fikret Kızmaz, işadamı Ramazan Özcan ile birlikte önce Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin'i makamında ziyaret ettiler. Yaklaşık iki saat süren ziyarette Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin Ereğli-Devrek karayolunda ki çalışmalar başta olmak üzere beldenin sorunları hakkında Av. Saffet Bozkurt'a bilgiler verdi. Gültekin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “AK Parti'den Zonguldak milletvekili aday adaylığını açıklayan Av. Saffet Bozkurt arkadaşımıza başarılar diliyorum. Bu gün bizleri ziyaret ettiler ve güzel bir sohbet oldu. Birlikte sorunları paylaştık. Kendileri hizmete talip olmuş ve bir yola çıkmışlar. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
AK Parti Zonguldak milletvekili aday adayı Av. Saffet Bozkurt ise, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin'in beldesine hizmet kazandırmak için mücadele veren çalışkan bir belediye başkanı olduğunu belirterek, “Tabii özellikle bu bölgenin en önemli sorunlarının başında Ereğli-Devrek karayolunun yapılamaması geliyor. Yani ulaşım sorunu geliyor. Bu yol hükümetimiz döneminde programa alınmış ancak bir takım aksaklıklar yaşanmış. Elbette bu aksaklıklar yolun yapımında gecikmelere sebep olmuş. Bu bölgede Çaylıoğlu beldesi ve çevresindeki köylerle 40 bin nüfus yaşıyor. Ereğli-Devrek yolu burada yaşayan insanlar için olmazsa olmaz. Burada yaşayan insanlarımızın kurtuluşudur. Mevcut milletvekillerimiz de mutlaka bu yolun yapılmasını istiyorlardır. Bunun için mücadele verdiklerine de inanıyorum. Ancak benim kanaatimce bu yolun artık duble yol projesi kapsamına alınması gerekir. Ereğli'nin Ankara kapısı, yani İç Anadolu'ya kapısı açılmış olur. Ereğli-Devrek arasındaki ekonomik iş birliği ve yatırımlar daha fazla artacaktır böylece. Sonuç itibariyle Ereğli-Devrek karayolunun projesinin duble yol kapsamına alınmasından Ereğli karlı çıkacaktır, Türkiye karlı çıkacaktır. Kesinlikle bu bölge için lüks değil, tam aksine önemli bir gereksinimdir. Milletvekili adayı olsam da olmasam da, seçilsem de seçilmesem de bu sorunun çözümü noktasında elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırım. Belediye Başkanımız Rıfkı Gültekin'e çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca bizlere değerli vaktini harcayıp güzel ağırlamasından dolayısıyla teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gültekin, Bozkurt, Özçiçek ve Kızmaz sohbet sırasında bazı siyasi değerlendirmelerde de bulunarak, fikir alış-verişi yaptılar. Milletvekili aday adayı Av. Saffet Bozkurt daha sonra beraberindeki ekiple Süleymanbeyler Köyü Muhtarı İsmail Günaydın'ı ziyaret ettiler
Süleymanbeyler Köyü Muhtarı İsmail Günaydın, “Av. Saffet Bozkurt arkadaşımızı yıllardır tanıyoruz. İçimizden birisi. Hizmetten bu güne kadar hiç kaçmamıştır. Tabii ki bizim köyümüzün başta yol, su, kanalizasyon ve çöp olmak üzere bir takım sorunları var. Bunlar hakkında kendisine bilgiler verdik. Ben kendisine aday adaylığı sürecinde başarılar diliyorum. Şimdiden kendisini kutluyorum. İnşallah Ereğli'miz için, Zonguldak'ımız için hayırlısı olur” dedi.
Avukat Saffet Bozkurt ise, “İsmail Günaydın muhtarımızla yıllardır tanışıyoruz. Birlikte zaman çalışmalarımızda oldu. Çok samimi ve çalışkan bir ağabeyimiz, muhtarımız. Yaşadığı sorunları birebir biliyorum. Süleymanbeyler bana göre köy değil belde olmuş ve ilçe olmaya da namzet bir bölgemiz. Nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık yerlerimizin başında geliyor. Ayrıca çevre köylerle irtibatı ile ticaret burada gelişmiş. Bu tarz bölgelerimize daha fazla önem gösterilmesi, hizmetlerde öncelik tanınmasını arzu ederiz. Biz gerek Subaşı ve gerekse diğer köylerimiz için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Subaşını şahsen çok önemsiyorum. Ereğli'nin yakın gelecekte en çok gelişecek ve büyüyecek bir yerleşim birimidir” diye konuştu. AK Parti Eski İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Özçiçek de, Süleymanbeyler Köyü Muhtarı İsmail Günaydın'ın çok çalışkan ve Subaşına hizmet getirilmesi için her şeyini ortaya koyduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Benim il genel meclisi üyeliği yaptığım dönemde kendisiyle çalışma fırsatı bulduk. Subaşı Saffet Bey'in de dediği gibi Ereğli il olduğunda ilçe olmaya aday bir bölge. Biz sayın muhtarımıza bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz. Kendisine bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada her türlü konuda yardım etmeye, destek vermeye hazırız.”
Subaşı'nda bir süre vatandaşlarla görüşüp sohbet eden Av. Saffet Bozkurt'a gösterilen büyük ilgide dikkat çekti. Bozkurt, kendisinin her zaman halkın içerisinde olduğunu ifade ederek, bundan sonraki süreçte de halkla kucaklaşmaya devam edeceğini dile getirdi.