Bozkuş: "25 senedir sac tüccarları odası ile yönetiliyor. Ticaret ile ilgilenen kimse yok. Toplam 700 kişilik sac tüccarlarının grubunu iki elin parmakları hale getirdiler. Erdemir istediğini yaptı, istediğini yapmadı. Satın almayı İstanbul'a götürdü ne belediyenin ne TSO'nun sesi çıktı. Ereğli'yi küçülttüler"

Bozkuş: "Ticaret Odası'nın görevi fakülteye yemekhane yapmak değildir. Başka işleri var TSO'nun. Fakültenin açılmasını biran önce sağlamamız lazım. Bunun için Odalar Borsalar Birliği'nden ne destek alınıyor bakmak lazım. Bunlar Hisarcıklıoğlu'nun dostuyuz diyorlar Çaycuma'ya okul yapılıyor buraya hiçbirşey yapılmıyor. Hiç kimse birşey istemesini bilmiyor ama biz Çaycuma'dan 4 misli para ödüyoruz katılım olarak"


 


Bozkuş, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Adayı Arslan Keleş, meslek komitelerinin adayları ile birlikte Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a yapılan ziyarette yaptığı konuşmada ilçede TSO'nun 25 yıldır sac  tüccarları odası olarak yönetildiğini söyledi.

 

"NE BELEDİYENİN NE TSO'NUN SESİ ÇIKTI"

Yönetimde ticaret ile ilgilenen kimsenin bulunmadığını ifade eden Bozkuş şu ifadelere yer verdi: "Ereğli'de bir ticaret ve sanayi odası var diyoruz ama 25 senedir sac tüccarları odası ile yönetiliyor. Ticaret ile ilgilenen kimse yok. Toplam 700 kişilik sac tüccarlarının grubunu iki elin parmakları hale getirdiler. Erdemir istediğini yaptı, istediğini yapmadı. Satın almayı İstanbul'a götürdü ne belediyenin ne TSO'nun sesi çıktı. Ereğli'yi küçülttüler.

 

"ÇAYCUMA'YA OKUL, EREĞLİ'YE BİRŞEY YOK"

Ticaret erbaplarının ticaret odasına ihtiyacı var. Ticaret Odası'nın görevi fakülteye yemekhane yapmak değildir. Başka işleri var TSO'nun. Fakültenin açılmasını biran önce sağlamamız lazım. Bunun için Odalar Borsalar Birliği'nden ne destek alınıyor bakmak lazım. Bunlar Hisarcıklıoğlu'nun dostuyuz diyorlar Çaycuma'ya okul yapılıyor buraya hiçbirşey yapılmıyor. Hiç kimse birşey istemesini bilmiyor ama biz Çaycuma'dan 4 misli para ödüyoruz katılım olarak. Genç arkadaşlarımız çıktı, bana da yanımızda ol dediler bende yanlarındayım"

 

"İSTİHDAM SAĞLAYANLAR OLARAK YOLA ÇIKTIK"

Kdz.Ereğli TSO Başkan Adayı Arslan Keleş, 20 yıldır belli bir zümre tarafından yürütülen ve aynı istikamette giden ilçeye mevcut yönetimin birşey katmadığını ve yorulduklarını ifade etti, genç ve dinamik bir ekip ile yola çıktıklarını söyledi. Şehrin tüm seçilmişleri, atanmışları ile birlik ve beraberlik içerisinde Ereğli'ye ne yapılabilirin mücadelesini vereceklerini kaydeden Keleş şu ifadelere yer verdi: "Çalışmalarımıza başladık. Her gruptan aday olacak arkadaşlarımızı belirledik. Bu bölgede yaşayan bu bölgede istihdam sağlamış olan arkadaşlarımız ile yola çıktık.

 

"ÖZLENEN TABLOYU BİR ARAYA GETİRDİK"

Amacımız bu birlikteliği yakalamışken, özlenen tabloyu da bir araya getirdik, önemli sonuçlar alarak şehrimize katkı sağlayabilirsek çok mutlu olacağız. Bu işin bir ucunda ticaret odası var ise diğer ucunda Ereğli Belediyesi var. Kurumlar arası kavga olmadan, diyalogla herşeyin çözülebileceğini, birlikte hareket ederek neleri başarabileceğimizi görmek istiyoruz.

 

"TURİZM FAKÜLTESİ'NE 8 KİŞİ KAYIT OLDU"

TSO'nun yapması gereken üniversiteye kantin değil de buraya Hukuk Fakültesi kazandırıyorsak bu önemlidir. Bugün Turizm Fakültesi açıldı kayıt olan 8 kişi. Eğitim Fakültesine 600 kişi kayıt oluyordu bugün 480 kişi kayıt oluyor. Bu şunu gösteriyor buradaki fakülteler popülirliğini yitirmiş. Bir öğrenci arzı var ülkede ama Ereğli bundan yararlanamıyor. Mevcut devlet hastanesinin eski yeri alındı ama hala birşey olmaması insanın içini acıtıyor. Çarşı boşalıyor. Buna bir şekilde TSO'nun bir şekilde müdahil olması lazım.

 

"İFTAR VERİP, OTOBÜS KALDIRIYORLAR"

Belediyenin yapması gerekenler başka ticaret odasının ki başka. Biz bu göreve talip olurken sizlerin de bu yükünüzü azaltmaya talibiz. Sadece her yıl bir iftar vermek değil, bir de inşaat fuarına otobüs kalkar bir de 2-3 yılda bir gelen istek üzerine yurt dışına fuar gezisi düzenler. Üyelerinin eğitiminden tutun, şeffaf bir yönetim anlayışı olmalı. Herkes oraya bir para ödüyor, oranın sahipleri üyelerdir. Bundan 4 sene önce 3 bin 200'dü bugün 1765. Ekonominin ne kadar küçüldüğünü görebiliyorsunuz, artık buna bir demek gerekiyor. Bu sadece TSO seçimi değil bu bir değişimin başlangıcı. Tersane krizinden beri bir işsizlik sorunu var. Üniversite kazanan çocuklar gelmek istemiyor çünkü iş imkanı yok. Size gelen iş başvuru sayısı 10 binleri geçmiştir. Belediyenin işi istihdam sağlamak değil bunu sağlaması gereken yatırımcıdır.

 

"EREĞLİ BİZİM"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uysal, adaylık süreçlerini basından takip ettiğini hatırlatarak, "Ereğli bizim. Ortak hedeflerimiz var. Ereğli'nin daha ileriye gitmesi için kendilerine ait projeleri paylaşıyorlar. Ben de son derece memnunum, heyecanlarını görüyorum. Hakikaten şehre de katkı vermek istiyorlar. Bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. TSO sivil toplum kuruluşlarının en önemli bir ayağı. Her zaman dediğimiz gibi Ereğli'de bir çatı varsa bu çatı Kaymakamlık, Milletvekilleridir, Belediyedir, TSO'dur.

 

"ÜNİVERSİTE KURULMASININ ADIMLARI ATILIR"

Gönül istiyor üniversitenin kampüs alanı değişik fakülteler gelerekten canlanması hatta fakültelerden sonra belki de ileride bir üniversite kurulmasının da adımları atılır diye düşünüyorum. Çarşıdaki esnafta sorunlar var biz üzerimize düşeni yapıyoruz, canlandırmak adına. Seçimlerden sonra seçilenlerle bir araya gelerek şehrin sorunlarını hep birlikte çözmeye çalışırız. İnanın son derece memnunum." dedi.

 

 (Haber: Mustafa Kemal Bektaş)