ÖNDER’i yöremizde yaşayanlar iyi biliyor.

ÖNDER gazetesinin kuruluşunu gerçekleştiren, bugüne gelmesini sağlayan tüm arkadaşlarımıza, gazetemizi ve internet sitemizi takip ederek bize destek veren ve eleştiride bulunan tüm okurlarımıza sevgilerimi iletirken, 18. yayın yıldönümüne ulaşmamızdaki emeklerini bir kez daha vurgulama gereğini duyuyorum.

ÖNDER, geçtiğimiz 17 yıl içerisinde Ereğli’mizin  yaşadığı haksızlıkları dile getirmesi ile çalışanları ve Gazete olarak defalarca mahkemelik olup saldırılara uğramışlarsa da,  yine de tüm baskılara rağmen etik kurallar ve tarafsızlık ilkelerinden asla sapmamıştır.

Bu günlerde kentimizde ciddi anlamda olumsuzlukların yaşanmakta olduğunu izliyoruz. Hükümet Samsun’a kadar olan Batı Karadeniz’deki illeri termik santral alanına almışken, her ne hikmetse Samsun’dan Artvin’e kadar bir tane Termik Santral yapma kararı vermemiş.

Acaba bu illerin milletvekilleri istihdam yaratıp işsizliği azaltmak istemiyorlar mı?

Yoksa kendi hemşehrilerinin sağlığını koruyup, illerine sahip mi çıkıyorlar?

Bazıları yazıyor: Celal Bozkuş’un termik santral yapılacak alanda arsası var. Evet var!  Hisseli bir arsam var. Bu arsanın istimlak edilip parasını almam, hem cebimi hem de kafamı rahatlatır. Ancak ben Ereğli de yaşayıp Ereğli de ölmek istiyorum. Bunun içinde hiç kimseyi ve hiçbir kurumu kullanmaya ihtiyacım yok. Mezar yerim hazır, Kırmacı Mahallesi’nde dedelerimin ve akrabalarımın yanında. Size söz veriyorum, şayet bu termik santral yapılırsa ben Ereğli de yaşamayacağım. Çünkü kurulduğu yerleri çok biliyor ve insan sağlığını nasıl yok ettiği konusunda da iyi bilgi sahibiyim.

Diğer önemli bir mesele Erdemir de çalışan insanların durumu. İnşallah yöneticiler Ereğli için en sağlıklı kararı verirlerde, Ereğli ve Erdemir’e zarar gelmez. Bunun için Ereğli de yaşayan herkesi olumsuz etkilemeyecek bir çözüm yolu bulmalarını temenni ederim.

İnşallah Erdemir, yeni bir TTK olmaz.

ÖNDER, bir patron Gazetesi değildir. Bağımsız bir yayın politikası ile halka doğru, hızlı, objektif bilgi ve haber  sunmaktan başka bir düşüncesi yoktur. Farkımızı okuyucularımız çok iyi bilmektedir. Yoksa günde 5.000 kişiden fazla insanın ziyaret ettiği bir siteniz olamazdı.

ÖNDER, çalışanlarının başarısından gurur duymaktadır. Bazıları bizle uğraşırken ÖNDER çalışanları kendini geliştirmek ve Türkiye deki ödülleri toplamakla uğraşır. Bunun içindir ki bugüne kadar 7 ödül almışlardır. Onlarla gurur duyuyor hepsini  kutluyor ve gözlerinden öpüyorum. Yola devam, biz sadece işimize bakalım.

ÖNDER Gazetesinin değerli okurları ve değerli çalışanlarına kucak dolusu sevgiler sunar doğum gününüzü kutlarım.

 

22 Nisan 2009 tarihli Önder Gazetesi’nden….