30 Nisan 2014’de Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yapılan HEMA Entegre Termik Santral projesine ait ÇED "2. İnceleme Değerlendirme Toplantısı"nın garip nedenlerle bir kez daha ertelendiği açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Bartın Platformu’nun gönderdiği yazılı açıklama şöyle:


 

"3. İnceleme Değerlendirme Toplantısı" 8 Mayıs 2014 Perşembe günü Ankara’da yapılacak.
Toplantının iptali nedeni daha önce olumsuz görüş veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı görüşünün bakan oluru ile değiştirilmesidir. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun adına tahsis edilmiş ocaklara ait orman tahsisi bakan oluru ile HEMA adına termik santral ön iznine dönüştürüldü. Daha önce olumsuz görüş veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nden hiç kimse toplantının Genel Müdürlükle aynı binada olmasına rağmen, bu toplantıya katılmadı ve Genel Müdürlüğün görüşü komisyona sunulmadı.

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bartın Platformu temsilcilerinin “Genel Müdürlük görüşü olmaksızın karar alınması mümkün değildir” itirazı üzerine toplantıyı yöneten ÇED Genel Müdürü itirazı haklı bularak toplantıyı erteledi.
Bartın Platformu olarak devlet kurumlarının şirket tarafından dayatılan düzene ortak edilmek istendiğini, siyasilerin de buna ortak olduğunu düşünüyoruz. Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nün görüşünün bu süre içinde olası değiştirilmesinin sorumlusu bu bozuk düzene hizmet edenler olacaktır.
Bartın Platformu olarak Bartın’ı ve Amasra’yı gerçekten sevenler iktidarı ve muhalefeti ile birlikte 3. Toplantının yapılacağı 8 Mayıs 2014 Perşembe’ye kadar bu komployu ortadan kaldırmalıdır.