Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İl Temsilciliği ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

BTS Zonguldak İl Temsilcisi Ejder Koçak Madenci Anıt'ında beraberinde KESK'e bağlı bazı sendikaların şube başkanları ve üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, Küresel sermayenin öngördüğü neo-liberal politikalar gereğince. Demiryollarındaki devlet tekelinin kaldırılması öngörülmektedir dedi.
TCDD hizmet bütünlüğü içinde yer alan liman işletmeciliği ile banliyo hizmetleri ile ilgili başlatılan özelleştirme süreci yapılan düzenleme ile hız kazanacaktır dilen Koçak açıklamasında, Yapılacak düzenleme ile demiryolu taşımacılığında devlet tekelinin kaldırılmasından bahsedilirken bu alanın süreç içersinde yerli ve uluslar arası sermayenin emrine geçerek yeni tekellerin oluşması tehlikesi vardır. Bu hem milli ekonomimize darbe vurulması hem de demiryolu hizmetlerinden yararlanan halkımızın daha pahalı olarak bu hizmetten yararlanması suretiyle cezalandırılmasına neden olacaktır.
Bu tasarı ile uzmanlaşmış personelin emekli olmaları için getirilen teşvikler, bir ölçüde tecrübeli ve uzmanlaşmış demiryolcuların önemli bir kısmını tavsiye etmektedir. Tasarıda yer alan 'yaptırır ve işletir' ifadeleri de gizli niyetleri ortaya çıkaran ifadelerdir. Yasa tasarısı esnek, kuralsız ve güvencesiz bir çalışma sistemi öngörmektedir. Bir zamanlar 80 bin işçi ve memur ile hizmet veren TCDD'de geliri giderini karşılama oranı yüzde 52'ler seviyesinde iken, bugün demiryollarında çalıştırılan yaklaşık 5 bin taşeron dahil toplam 32 bin çalışan ile elde edilen sonuç gelirin-giderin yüzde 26'sını karşılayabilmektedir. Bu sonuç çalışanlardan kaynaklı bir durum değildir.Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte kar etmediği gerekçesiyle birçok hatta trenlerin seferden kaldırılması söz konusu olacaktır. Alınan karar gereği ise 16 nisan 2013'te de üretimden gelen gücümüzün kullanılarak bir günlük iş bırakılmasına karar verilmiştir. AKP iktidarı tarafından hazırlanan ve serbestleşme adı altında yalan beyanlarla servis edilmeye çalışılan bu yıkım yasasına izin vermeyeceğiz. Sermayenin kölesi haline getirmenize izin vermeyeceğiz. Henüz TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmemiş bu yasa tasarısı için tüm çalışanlarımızla ve halkımızla buradan bir kez daha uyarıyoruz. Mücadelemizi sendikamızın almış olduğu eylem ve etkinlikler kararlılığında devam ettireceğiz diye konuştu.