Kdz.Ereğli Cem Kültür ve Sanat Derneği tarafından Gümeli Mahallesi Cem Evi’nde, Cem İbadeti gerçekleştirildi. Muharrem Oruçlarının altıncı gününde bir araya gelen Alevi vatandaşlar, Ereğli’nin Alevi Dedesi Şeref Fidan’ın etrafında toplanarak Yass-ı Matem tutup Hazreti Hüseyin’i andı.

 

Başta Hz. Hüseyin olmak üzere On İki İmamların şahadetlerinden dolayı yas tutan isimlerden biri de Ereğli Cem Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Düzgün Kılınç oldu. Kılıç, Muharrem Orucu diğer bir adı da Yass-ı Matem için şunları söyledi:

“Hz. Hüseyin ve aile eşrafının Kerbela’da Yezid’in askerleri tarafından şehadetlerinin yıl dönümünde matem ve yas ile anıyoruz. Biz aleviler, Peygamberimiz ve Ehl-i Beyti’ne olan sonsuz bağlılığımız ile bu acıların bir daha yaşanmaması dileğimizdir.” Başkan Düzgün Kılınç, 18 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek Aşure etkinliğine tüm Ereğli halkını davet etti. 

 

Düzenlenen Yass-ı Matem akşamına, Ereğli Belediye Başkan adayı Recep Erdoğan ve Gülüç Belediye Başkan aday adayı Emrah Yapıcı da katıldı. Başkan adayı Opr. Dr. Recep Erdoğan, kendilerini böyle bir akşama davet ettikleri için başta Alevi Dedesi Şeref Fidan ve dernek başkanı Düzgün Kılınç ile Canlara teşekkür ederek; “Buraya acınızı paylaşmak için geldi. Allah niyetlerinizi kabul etsin” dedi.