Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Vekili Murat Kapıcı 17 Eylül 2018 Pazartesi günü, yani bugün başlayan ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek olan 2018–2019 Eğitim- Öğretim yılı açılış programına çerçevesinde yaptığı konuşmada görüşlerini şöyle  ifade etti:

      Bu eğitim öğretim yılında,  Zonguldak ilimiz 461 okulumuzda, 4.683 derslikte 7.000’ e yakın öğretmen kadromuz ve 100.000 öğrencimizle eğitime başladık. Bakanlığımız bünyesinde, öğlen yemekleri verilmek suretiyle taşımalı eğitimimiz tüm ilimizde devam edecektir. Merkez ilçede temel eğitimde taşıma ve yemek hizmetleri bugün itibariyle verilecektir. Ortaöğretimde ise 24 Eylül’ den itibaren taşımalı ve yemek hizmetleri verilmeye başlanacaktır.

       Değerli Öğretmenlerim,

      Eğitim meşakkatli bir yoldur. Özveri ister. Samimi olmayı gerektirir. Ve her şeyden öncesi eğitim sabır işidir. 

     Eğitim verdiğiniz bu yavrularınızı hiçbir zaman küçük olarak görmeyin. Onlara bir birey, yetişkin gibi davranın. Onları dinleyin ve önemli hususlarında onları övün. Onlara gurur kırıcı sözler söylemeyin. Onları geleceğimizin birer Atatürk’ ü olarak yetiştirin.

    Onlara adaletli davranın ki adaleti öğrensinler. Onlara vicdanlı olun ki, vicdanlı olmayı öğrensinler. Onlara özgürlüğün kıymetini öğretin ki, özgür olmak için mücadele etsinler. Kısacası erdemi, ahlakı, her türlü kutsal değeri sizinle yaşayarak öğrensinler.

     Değerli Veliler,

      Eğitim sadece okulda verilen bir davranış değildir. Evde ve sokakta her alanda verildiğini unutmayın. Okulda verilen davranışlar, evde ve sokakta pekiştirilmediğinde kalıcı davranışlara dönüşmez.

     Sayın velilerim,

      Okula yeni başlayan öğrencilerimiz, bir hafta uyum eğitimine tabi oldular. Yarından itibaren bütün velilerimizin sınıf ortamından ve okul ortamından uzaklaşmasını rica ediyorum. Artık bu yavrularımız bize emanettir.

     Saygıdeğer Velilerimiz,

     Bize ve öğretmenlerimize güvenin.  Lütfen sınıfın huzurunu bozacak davranışlardan kaçının. Öğretmenlerimin sınıf hâkimiyetlerini bozacak davranışlarda bulunmayın ve okul yönetimlerimizle uyum ve işbirliği halinde olun. Unutmayın ki başkasının çocuklarının başarısıyla övünen tek meslek grubu öğretmenlerdir.

     Sayın Veliler,

     Çocuklarımızın daha çok Matematiğe daha çok Türkçeye daha çok Sosyal Bilgilerine ihtiyacı yok. Çocuklarımızın çocuk gibi yaşamaya ihtiyacı var. Onları bir yarış atı gibi yarıştırmayın. Unutmayın ki, zamanı gelmeyen yumurta çatlamaz ve zamanı gelmeyince kuş yuvadan uçmaz.

      Değerli Zonguldaklılar,

     Eğitim ortamını bir habitat olarak değerlendirmeliyiz. Zonguldak’ımızdaki başarılar bireyselden öteye gidememektedir. Bu artık değişmelidir. Bunun için de bu şehirde yaşayan her insan bu taşın altına elini koymalıdır. Eğitimde var olan eksikliler bir kişiyle veya birkaç kişiyle düzelmez. Topyekûn çalışma gerektirir. Çocuk sokağa çıktığında aldığı eğitimi sokakta da görmelidir. Yerde çöp görürse, sokakta yanlış cümleler ve davranışlar görürse, evinde farklı uygulamalar görürse bu eğitimi sekteye uğratır.

      Değerli Basın Mensupları,

     Bu kadar büyük bir camiada mutlaka yanlış yapanlar olacaktır. Bu yanlış yapanlardan yola çıkarak bütün eğitim camiasını karalamak doğru değildir. Bizle hiçbir zaman yanlışın yanında olmadık ve olmayacağız. Şunu unutmayın ki; bu kurumun güzelliklerini de görmek ve yazmak sizin elinizdedir. Bu bağlamda sizlerin de desteğine ihtiyacımız vardır.

   21. yy’ da dünyamız bambaşka boyutlara doğru gitmektedir. Bir bakıyoruz çağın gerektirdiği en son teknoloji çevremizde, yanımızda veya elimizde, bir bakıyoruz en ilkel yaşantı, savaşlar, göçler kapımızda. Ben sadece Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji dersini öğrendim dersek yanılırız. Sosyal olmaya, İnsani ilişkilerimizi de iyi bir şekilde yürütmeye önem göstermeliyiz. Milli Eğitim Bakanımız Prof.Dr. Ziya SELÇUK Beyefendi’nin belirttiği gibi çocuklarımızı şimdiye uyandıralım, bugünü bulalım ki geleceğimize güvenle bakabilelim.

      Ülkemizin gelecek vizyonuna ulaşması için, Zonguldak olarak üstümüze düşen görevi, eğitimde hedeflenen başarıya ulaşarak yapacağımıza inanıyoruz.  “Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır.” diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ‘ ün belirttiği gibi bu davada öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Biz öğretmenlerimize, kadromuza güveniyoruz. Öğrencilerimizden çalışma anlamında, velilerimizden de ilgi anlamında daha çok gayret bekliyoruz.

      2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyor, saygı ve sevgilerimle sizi selamlıyorum.