Gökçeler tepesinde yapımı hedeflenen "çöp nakil istasyonu"nun bitirilememesi Kdz. Ereğli'nin çöplerini döktüğü Kırmacı Mahallesindeki çöplüğün çevresini de tamamen çöplüğe çevirdi. Duyarsız kişilerin yol güzergahlarına gelişi güzel döktükleri moloz ve çöp yığınları artık mide bulandırıyor. Alaplı'da ise çöp aracı hergün çöpleri toplayıp Zonguldak il merkezine döküyor.

Kdz.Ereğli ilçe merkezi başta olmak üzere Ereğli'ye bağlı belde ve köylerin çöpünün döküldüğü Kdz.Ereğli Kırmacı Mahallesindeki çöplüğün çevresi de çöplüğe dönüştürüldü. Çöplüğe giden yol güzergahlarına kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından dökülen moloz yığınları ve çöpler görüntü ve çevre kirliliğine neden olurken bu bölgede denetim yapılmaması duyarlı vatandaşların da tepkisini çekiyor.

NAKİL İSTASYONU
BİTİRİLEMEDİ
Ereğli ve Alaplı'nın çöplerinin Ney-ran tepesinde bulunan Karayolu şefliği karşısındaki alana oluşturulacağı açıklanan ve uzun zamandır sonuca ulaşılamayan çöp nakil istasyonunun ne zaman devreye sokulacağı merak konusu olurken geçti-ğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli ve Alaplı'nın köylerindeki çöplerin belirli noktalara konulacak olan çöp konteynırlarında toplanacağını, buralardan da çöp arabaları ile alınıp aktarma istasyonuna taşınacağını ifade etmişti.

MANZARALI ÇÖPLÜK
Kırmacı Mahallesi'nin de yıllardır çilesi haline dönüşen çöplüğün çevresindeki karayolunun sağlı sollu çöplüğe dönüşmesine tepki gösteren vatandaşlar, "Bir çöp döküm nakil istasyonunu sonuca ulaştıramadılar tüm Zonguldak'ın bölgeleri çöplerini düzenli dökerken Kdz. Ereğli için bu büyük bir sıkıntı. Başta Zonguldak Valimiz ve Kdz.Ereğli Kaymakamımızı, yöre milletvekillerimizi mevcut çöplüğün etrafında 2 dakika dolaşmaya davet ediyoruz" sözleri ile tepki gösterdiler.

ALAPLI'NIN ÇİLESİ
Alaplı Belediyesi ise çöplerini hergün yaklaşık 100 kilometrelik bir yolculuğun ardından Zonguldak'a döküyor. Alaplı Belediyesi'ne ait çöp aracı hergün ilçe merkezinde çöpleri topluyor ve Zonguldak il merkezine götürüp getiriyor. Çöp terfi istasyonunun yapılmaması Ereğli ve Alaplı'nın elini kolunu bağlıyor.