AK Parti'nin Alaplı'da önemli isimlerinden İsmail Öztürk, AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı kongresinde listeye Alaplı'dan kimsenin alınmamasına tepki gösterdi, İl Başkanı Zeki Tosun ve Bölge Koordinatörü Metin Çelik'i eleştirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Öztürk, şu ifadelere yer verdi:

"AK PARTİ'nin Zonguldak' ta gerçekleştirdiği 7. Olağan Genel Kurulunda 36 asil 20 yedek Yönetim Kurulu listesine Alaplı İlçesinden kimsenin alınamaması İlçede olduğu gibi bizleri de derinden üzmüştür.

Teşekkürler Ak Parti İl Başkanım Zeki TOSUN ve Koordinatör Milletvekilim Av Metin ÇELİK beni yanıltmadınız. Hatırlarsınız Alaplı İlçe Kongresi öncesi adaylıktan çekilmem için vaatlerinizi sıralardan size; ben yola çıktığım yol arkadaşlarımı mevki makam için satmam. Sizinle sadece siyasi büyüğüm olduğunuz için davetinize icabet etmek için geldim. Ben size hiç güvenmiyorum demiştim. Yanılmadığımı Zonguldak Il kongresinde Alaplı'yı hiçe sayarak birkez daha gösterdiniz.

Alaplı'da kongrede kardeşi kardeşe kırdırttınız. Sonra Reisin bir gün dahi partimize emeği geçen insanların gönlünü alın sözü size ninni gibi geldi. Şimdide Alaplı'da birbirinden değerli ama siyasi tecrübe ve birikimi olmayan gencecik kardeşlerimizi topun ağzına atıverdiniz. Hiç sahip çıkmadınız. 

Sayın İlçe Başkanı Yaşar KARACAN'a sesleniyorum. Bu aymazlığa karşı göstereceğin her türlü duruşta ekibimizle birlikte yanındayız. Bizim aramızdaki mücadele aile içindedir biz onları aşarız. Ama kimsenin Alaplı'yı yok saymasına asla müsaade etmeyiz. İl başkanlığı acilen özür dilemelidir ve bu hatayı bir şekilde telafi etmelidir."