Cambazlı köyünde 39 yaşındaki N.G, tarafından bıçaklanarak öldürülen Fatma (60) ve gelini Dilek A'nın cenazesi, Alaplı Devlet Hastanesi morgundan alınarak Çatak Merkez Camisi önüne getirildi.



Aile yakınları gözyaşı dökerken Fatma A'nın eşi Cevdet A, uzun süre tabuta sarılarak ağladı.

Aile yakınlarından biri, "Ocağımıza ateş düşürenlerin ocağına ateş düşür ya Rabbim. Biz bu bacımızın hesabını bu hayatta fırsat bulup soramazsak öbür dünyada bize hesabını sen sor ya Rabbim" sözleri ile tabut başında dua etti.


Öğle namazı sonrası kıldırılan cenaze namazının ardından Fatma ve gelini Dilek A'nın cenazeleri Çatak köy mezarlığında toprağa verildi.





- Olay

39 yaşındaki Necati G, sabah erken saatlerde Cambazlı köyünde henüz belirlenemeyen girdiği evde, Fatma (60) ve gelini Dilek A'yı (28) bıçakladı. Bu sırada evdeki gürültüyü duyarak uyanan Cevdet ve oğlu Mehmet A, elinden aldıkları bıçakla şüpheliyi yaraladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri, Fatma ve Dilek A'nın yaşamını yitirdiğini belirledi. Yaralanan şüpheli Necati G ise sağlık ekiplerince Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili Cevdet ve oğlu Mehmet A'yı gözaltına aldı.



- Valiliğin açıklaması

Zonguldak Valiliği'nden olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi: "Olayın nedeninin ilk etapta hırsızlık olarak aksettirildiği ancak başka bir nedenden de kaynaklanmış olabileceği değerlendirilerek, yürütülen soruşturma kapsamında derinlemesine inceleme yapıldı. Olay şüphelisi N.G. ile suça iştirak eden M.A. (31), İ.S. (39), S.T. (50), A.A. (40) isimli şahısların diğer şüpheliler olduğu tespit edilmiş, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınmışlardır. Olayın, şüphelilerin yakın bir tarihte yasa dışı yollarla buldukları tarihi eser niteliğindeki değerli suç eşyasını Cevdet A'nın köyde bulunan arazisine, haberi olmaksızın, daha sonra almak üzere gömerek sakladıkları, ancak aradıkları anda bulamamaları üzerine arazi sahibi Cevdet A. ve ailesinden şüphelenerek, evine bu maksatla girmeleri sonrasında yaşandığı yönünde bilgilere ulaşılmıştır."






(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)