Zonguldak Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
Alemdar, "Bu bayrama çocuklar sahip çıksın diye, çocuklara armağan edilmiştir. Bu bayram bütün dünya çocuklarının barış ve kardeşlik adına kutladığı ortak bir bayramdır. Bu bayram ne bizimdir, ne sizin. Bu bayram bütün çocuklarındır" dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Alemdar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Mondros Ateşkes Antlaşmasıyla Osmanlı Devletinin yıkılışı ve 1.Dünya Savaşı bitiyordu.
30 Ekim 1918 tarihinde, Limni Adasının Mondros Limanında İtilaf Devletleri heyeti ile Osmanlı heyeti arasında imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşmasına göre Osmanlı Devleti silah bırakarak; askerleri terhis ediliyor. Çanakkale ve İstanbul boğazları açılıyor ve kontrolleri itilaf devletlerine bırakılıyordu.13 Kasım 1918 tarihinde Osmanlı Devletinin başkenti İstanbul işgal edilerek çöküş resmen başlamış oldu.
Bilinen bir gerçektir ki; Osmanlı Devleti hüküm sürdüğü dönemde dünyada ki siyasal, ekonomik ve sosyal gelişmelerle yakından ilgilenmediği içindir ki sömürgecilerin ağına takılması da sürpriz olmamıştır.
Büyük önder Atatürk bu olumsuz gelişmeler karşısında sessiz ve hareketsiz kalınamayacağını göstererek 1919 tarihinde büyük bir kararlılıkla Samsuna çıkarak Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşının başlatmış oldu. Millî Mücadele'nin Amasya Genelgesi ile ortaya konan ilkeleri, Erzurum ve Sivas kongrelerinde somut bir şekilde ortaya çıkmıştır.
Mustafa Kemal Paşa, Heyet-i Temsiliye kararıyla Ankara'ya hareket ederek, 27 Aralık 1919 Cumartesi günü Ankara'ya varmıştır. Yolculuğu sırasında geçtiği yerlerde halkın coşkulu gösterileri, kendisinde zaten mevcut olan bağımsızlık inancını ve millete olan güvenini daha da güçlendirmiştir.
Kendisini büyük sevgi gösterileriyle karşılayan Ankara Millî Mücadele ve bağımsızlık davasının kaynağı ve millet egemenliğinin de merkezi olmuştur.
 
BÜYÜK MİLLET MECLİSİ 23 NİSAN 1920 TARİHİNDE ANKARA'DA AÇILIYOR
Halkı temsil eden ve Atatürk'ün " olağanüstü yetkili" bir meclis dediği TBMM,23 Nisan 1920 de açılıyor. Meclisin oluşturan üyeler ulusun tüm kesimlerini kapsayan, ulusal bilince sahip, mücadele azmi yüksek ve kararlı olan temsilcilerden oluşmaktaydı. İlk açıldığında 115,daha sonra katılımlarla 380 milletvekiline ulaşan 1.Mecliste memur, emekli, sarıklı hoca, asker, çiftçi, tüccar, avukat, doktor, aşiret reisi, tarikat şeyhi, gazeteci ve mühendisler görev yaptı.
23 Nisan 1920 açılan 1.Meclisin üstlendiği önemli görevleri sıralarsak;
TBMM'nin üstünde hiçbir güç yoktu.
Mustafa Kemal Atatürk 1.Meclisin ilk ve son başkanıdır.
 "Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir" ilkesini 1.Meclis hayata geçirmiştir.
Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, ilk anayasanın yapıldığı, saltanat ve hilafetin kaldırıldığı, düzenli orduların kurulduğu, kurtuluş savaşının başarıldığı, Hıyanet-i Vataniye kanununun çıkarıldığı, İstiklal Mahkemelerinin kurulduğu, Eğitimde hamlelerin yapıldığı, iktisat kongrelerin yapıldığı, İstiklal Marşının kabul edildiği, Lozan Antlaşmasının imzalandığı ve en önemlisi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna 29 Ekim 1923 te imza atıldığı yerdir. M.Kemal Atatürk'ün 3 yıl,6 ay ve 6 gün başkanlığını yaptığı 1.Meclisin açılışının 89.yılını kutlamanın heyecanı ile  "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilciliği adına kutluyorum.
Bu bayrama çocuklar sahip çıksın diye, çocuklara armağan edilmiştir.
Bu bayram bütün dünya çocuklarının barış ve kardeşlik adına kutladığı ortak bir bayramdır. Bu bayram ne bizimdir, ne sizin. Bu bayram bütün çocuklarındır."