Enerji Sa, sorumluluk alanındaki 7 ilde bulunan ve nüfus yoğunluğunun az olduğu bölgelerde irtibat noktalarını kapatması üzerine tahsilat ve müşteri hizmetlerini mobil araçlarla veriyor.
Ankara, Bartın, Çankırı, Kırıkkale, Kastamonu, Karabük, Zonguldak illerinde enerji dağıtım işlerini gerçekleştiren Enerji Sa, bu bölgelerde bulunan bazı irtibat noktalarını kapatmıştı. Faturaları, banka ve postane vasıtasıyla da ödenme imkanı bulunan Enerji Sa, hayata geçirdiği 7 mobil müşteri hizmetleri ile bölge bölge bölge gezerek, para tahsilatı yapıyor. Araçlarda, elektrik fatura ödemelerinin yanında, abonelik açma ve kapama işlemleri, dilekçe gibi tüm müşteri noktalarında sunulan hizmetler veriliyor. Haftanın 7 günü önceden planlanan bölgelere giden araçlardan biri ise Zonguldak-Bartın bölgesinde hizmet veriyor. Haftanın 6 günü dolaşan araç har hafta Pazartesi günü Bartın'ın Kozcağız beldesi'ne ve Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine hizmet veriyor. Her hafta Salı günleri Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde, Çarşamba günleri Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, Perşembe günü Kilimli Beldesi'nde bulunuyor. Aynı araç haftanın Cuma günleri Bartın'ın Ulus ilçesinde, Cumartesi günleri ise Amasra ilçesinde müşteri işlemlerini gerçekleştiriyor.
Uygulama nedeniyle daha uzak bölgelere gitmek zorunda kalmadıklarını belirten vatandaşlar memnuniyetini dile getirirken, bazı vatandaşlar ise sorun yaşadıklarında irtibat kurabilecekleri yetkili kişi bulamadıklarını ileri sürdü.