Hatay’daki ODTÜ direnişinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan için protesto eylemi yapıldı

 

Hatay'daki Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) destek gösterilerinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan için Zonguldak'ta bir araya gelen yaklaşık 100 kişi protestoda bulundu.
Madenci Anıtı önünde toplanan, aralarında Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İşçi Partisi (İP) Zonguldak İl Başkanlığı, CHP Gençlik Kolları, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Zonguldak İl Başkanlığı ve Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrenci Kolektifi üyelerinin yer aldığı grup, Hatay'da yaşamını yitiren Ahmet Atakan için saygı duruşunda bulundu. Kalabalık, daha “Her yer ODTÜ, her yer direniş”, “Bu daha başlangıç, direnmeye devam”, “Her yer Hatay, her yer direniş” sloganları atarak Zonguldak Valiliği önüne kadar yürüdü. 
Burada grup adına açıklama yapan TGB Zonguldak Şube Başkanı Tolga Toy, Ahmet Atakan'ın ölüm haberi ile sarsıldıklarını söyledi. Toy, "Onlar TOMA'larının arkasına saklanıp, halkın kafasına nişan alıp, öldürmeye kalkabilir ve hatta öldürebilirler, ama birer korkak olmaya mahkumlar" dedi.
Toy, şunları söyledi:
“Yazmak istemedik, bu açıklamayı yazmak istemedik… ‘İyi bir haber gelse ve biz de bunları yazmak zorunda kalmasak’ dedi. Ancak maalesef 10 Eylül 2013 saat 02.30 civarında Ahmet kardeşimizin ölüm haberi ile sarsıldık. Ahmet, Abdocan ve Ali İsmail'den sonra AKP faşizmine kurban verdiğimiz üçüncü Antakyalı kardeşimiz. Öyle ya, bu direniş en çok da Antakya'nın direnişi... Meselenin üç-beş ağaç olmadığını artık herkes biliyor, Armutlu'nun yiğit evlatları, kardeşiyle savaşmamak, gericilikle kuşatılmamak için en sert polis müdahalelerine bile boyun eğmeden direnişi sürdürdü. Sahte özgürlük tartışmaları yapıladursun, AKP'nin, cesetlerimizin üzerine basa basa inşa etmeye çalıştığı diktatörlüğü yıkacak olan mücadele gerçek özgürlüğü getirecektir. Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç ve tüm AKP kurmayları, ODTÜ'yü hedef gösterip toplumsal linç ve infial yaratmaya çalışırken, bugün katledilen kardeşimizin yaşama özgürlüğüne dair iki çift laf etmeyecek. Katillerini aklamak için ellerinden geleni yapacak. Ahmet, 4 metre mesafeden vuruldu. Kaldırıldığı hastane önündeki insanlara polis saldırdı, hatta hızlarını alamayan polisler hastanenin içine kadar girdiler ve bir yoldaşımızın hayata tutunması için umut etmemizi bile yasak ettiler bize.”

 

“AHMET'İN KATİLLERİNDE OLMAYAN YÜREKLERE İHTİYACIMIZ VAR”
“AKP diktatörlüğünü yıkmak borcumuzdur” diyen Toy, şöyle konuştu:
“Ellerinde gaz bombaları, akrepleri, yeni modellerini aldıkları TOMA'ları olabilir, bizim elimizde, kaldırımlardan bozma barikatlarımız, işçi eldivenlerimiz, plastik baretlerimizden başkası olmayabilir. Ama direnmek için pahalı teçhizatlara değil, Ahmet'in katillerinde olmayan yüreklere ihtiyacımız var. 
Onlar TOMA'larınm arkasına saklanıp, halkın kafasına nişan alıp, öldürmeye kalkabilir ve hatta öldürebilirler, ama birer korkak olmaya mahkumlar! Biz halkız, biz güçlüyüz! Biz onlardan kat ve kat daha güçlüyüz! Yeter ki, bir arada olalım, yeter ki, birlik olalım! Bir avuç zorbanın ülkemize kan kusturmasına, coğrafyamızı kana bulamasına, memleketimizi ABD'nin kuklası haline getirmesine, diktatörlük inşa etmesine izin vermeyeceğiz! Gerekirse canımızı vereceğimizi biliyorduk. 
Ama yine de her gelen yeni haber yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Direniş artık bir kişinin daha onurlu ölümsüzlüğünü taşıyarak büyüyecek! Her yer ODTÜ, her yer direniş diyerek sokağa çıkmıştı Armutlu halkı ve bir evladını daha direnişe feda etti. Ahmetlerimiz öldürülürken bizlere rahat uyumak haramdır. Borcumuzdur Tayyip, Gül, Gülen diktatörlüğünü yıkmak! O halde; her yer Armutlu, her yer direniş!"
Basın açıklamasının ardından AK Parti hükümetini protesto etmek amaçlı 3 ampul yere atılarak kırıldı.