Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın önceki dönem başkan adaylarından ve Ereğli Mücadele Platformu Başkanı Niyazi Özcan, ülke genelinde açıklanan nefes kredisinin Kdz.Ereğli'de nefes aldırmadığını söyledi. Özcan, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin (TOBB) açıklamış olduğu nefes kredisinin Kdz.Ereğli'deki ticaret erbabı insanları maalesef oksijensiz bıraktığını belirtti.

"DEVLETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN"

Ülke olarak çok zor bir süreçten geçildiğini ve bu süreçte devletin ilgili kurumlarının üzerine düşen tüm sorumlularını yerine getirdiğini, alınan tedbirler uygulanan politikalar doğrultusunda bu sürecin en az hasarla atlatılma yoluna gittiğine değinen Özcan, "Allah devletimizden, çalışanlarımızdan özellikle de sağlık personelimize razı olsun. "

"BOY BOY FOTOĞRAF ÇEKTİRMEKLE BU İŞLER OLMAZ"

Kdz.Ereğli ilçe genelinde ise büyük sıkıntılar yaşandığını Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerinin mağdur edildiğini, sorunların hiçbir şekilde çözüm bulunamadığını belirten Özcan, şunları söyledi: "TOBB Türkiye genelinde nefes aldıracak krediye ilişkin çalışma başlattı. Ancak bu çalışma ne hikmetse pek çok bölgede başarı ile uygulanırken Kdz.Ereğli'de hiç bir adım atılmamıştır. Kdz.Ereğli TSO Başkanı ekranlara çıkarak boy boy fotoğraflarını göstererek nefes kredisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ancak hangi bankaya gidildi hangi üyenin sorunu çözüldü hangi üyeye hangi yatırımcıya hangi esnafa hangi tüccara hangi küçük esnafa yardımcı olunulmuştur.

"3 BİN 500 ÜYENİN YÜZDE KAÇI NEFES ALABİLDİ"

TSO'nun 3 bin 500 üyesi varken yüzde kaçına bu nefes aldıracak kredi hayata geçirilmiştir. Eğer geçirildiyse kimlere bu kredi kullandırılmıştır, şeffaflık açısından bunun açıklanması gerekir. Çünkü pek çok kişi başvuru yaptığı halde bundan faydalanamamıştır. Bu iş ekrana çıkıp fotoğraf çektirmekle olmaz. Oturduğun koltuğun hakkını veremiyorsan, bu zor süreçte üyenin hakkını savunamıyorsan oturduğunuz koltukları işgal etmeyin.Israrla altını çizerek söylemek isterim ki bu dönemde üyenin hakkını savunmuyorsan, savunamıyorsan bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum.

"GÖREVİNİ HATIRLATIYORUM"

TSO Başkanının görevini bir kez daha hatırlatma gereği hissediyorum. TOBB'un 5174 sayılı kanunun 4'ncü maddesi şöyle demektedir. 'Oda üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, kolaylaştırmak, üyelerin sorunlarını zor zamanlarda ivedilikle derhal müdahale etmektir."