Demokratik Sol Parti (DSP) Kdz.Ereğli'de İlçe Başkanlığı ve Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı olan Akın Çamcı, sosyal paylaşım adresinden 2008 yılında Kdz.Ereğli Kent Konseyi'nin fotoğrafını paylaştı.

DSP'den Kdz.Ereğli İlçe Başkanı olduğu dönemde Kent Konseyi Başkanlığı'nı yaptığı gazete küpürünü paylaşan Çamcı'nın ifadeleri şu şekilde:

"Bu ekip ile çok güzel şeyler planlamış ve uygulamaya başlamıştık, ta ki yerel seçimlere kadar"

15 Şubat 2008'deki haber şu şekilde:

"Ereğli Kent Konseyi Başkanlığı'na DSP İlçe Başkanı Akın Çamcı getirilirken konseyin çalışmalara başladığı bildirildi. Çamcı düzenlediği basın toplantısında 7 Şubat'ta yapılan ilk genel kurulda oluşan yönetimin görev dağılımı yaptığını söyledi.

Çamcı, Belediyeler yasasının 76. maddesi uyarınca kurulan Kent Konseyi'nin amacına ilişkin politikaların oluşturulmasına çalışacaklarını belirterek, "Çağdaş bir kente kavuşmanın yolu katılımcı, demokratik bir yerel yönetim geleneğini oluşturmaktan, kentlilik bilinç, kültür, ekonomik ve sosyal yapısının geliştirmekten, sürdürülebilir kentler kavramını benimsemekten çevreye uyumlu kalkınma çevre dostu ürünlerinin üretimini ve tüketimini özendirmekten kaynakların adil bölüşümünü yerinde ve etkin kullanımını yaşayanların katılımına sağlamaktan, yaşlıların, kadınların ve çocukların daha iyi korumalarını sağlayacak sistemleri kurmaktan geçer. Bu yüzden ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel vizyonunu daha gelişmiş bir düzeye çıkarmak için fikir ve projelerine ortaya koymak ve el birliği ile çalışmak zorundayız" dedi.

Çamcı başkanlığında oluşan yönetim kurulunda Başkan Yardımcılığına Mustafa Demiray, yazmanlığa Nuriye Koyuncuoğlu, saymanlığına Kurtuluş Ayyıldız seçilirken, Yusuf Karaoğlu, İzzet Dertli ve Hikmet Tezel'in de yönetim kurulu üyesi olarak kaldığı belirtildi.