Zonguldak'ta Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'ın annesi Medine Haberal'ın cenazesine katılan CHP'li 11 milletvekili Çaycuma ilçesinde incelemelerde bulundu. İstanbul Milletvekili CHP Genel sekreteri Birgül Tamaylıgil, 21. yüzyılda hala köprü çökmesi olaylarının yaşanmasına anlam veremediğini söyledi.

İstanbul Milletvekili CHP Genel Sekreteri Birgül Tamaylıgil, İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Faik Öztarak Tekirdağ Milletvekili, İstanbul Milletvekili Mahmut Taral, Burdur Milletvekili Ramazan Kerem Özkan, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Balıkesir Milletvekili Mahmut Pabuçtu, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan Antalya Milletvekili Arif Bulut, Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile birlikte cenaze sonrasında Çaycuma ilçesine geldi. İlk olarak köprü üzerinde incelemede bulunan milletvekilleri daha sonra Kızılay çadırlarına geçerek burada kayıp yakınlarıyla görüştü.

BU OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Çadıra geçmeden önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Tamaylıgil, Olayın meydana gelmesinden bu yana Milletvekilimiz Sayın Ali İhsan Köktürk buradaydı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da geldi. Görünen o ki 21. yüz yılda ustalık dönemini yaşayan hükümet, hala daha ulaşımın ana damarı olan alanlarda canların kaybolacağı bir süreç ortaya çıkartıyor. Bir an önce yakınları kaybolan ve yakınlarından haber bekleyen ailelerin bu bekleyişlerinin sona ermesini diliyorum. Sorumlu olan kurumların gerekeni gerektiği zamanda gerektiği şekilde yapmasını bekliyoruz. Bunun da takipçisi olacağız. Bu olayın yaşanmasına neden olan sebepleri de yakinen araştıracağız. Ve peşinde olacağımızı bir kez daha söylemek istiyorum. şeklinde konuştu.
Köprüden yaya olarak geçen ve yıkılma anında sulara gömülen Hanife Güner'in ablası Hatice Durası, İstanbul Milletvekili CHP Genel sekreteri Birgül Tamaylıgil ve beraberindekilere çalışmaların yavaş gittiğini söyledi. Kendilerine yardım edilmediğini iddia eden Durası, yakınının bir an önce bulunup kendilerine teslim edilmesini istedi.
İstanbul Milletvekili CHP Genel Sekreteri Birgül Tamaylıgil, kayıp yakınlarını dinlerken gözyaşlarını tutamadı. Kendisinden yardım isteyenlerin tek tek telefonlarını aldı. Tamaylıgil kayıp yakınlarına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü, kayıp yakınlarının ellerini uzun süre bırakmadı.

"EŞİMİN YOKLUĞUNDA 5 GÜNDÜR UYKU UYUYAMIYORUM"
Yaşanan üzücü olay sonrasında köprüden yaya olarak geçerken sulara kapılan ve beş gün boyunca haber alınamayan Hanife Güner'in eşi Bayram Güner, eşinin bir an önce bulunmasını istedi. 5 gündür uyku uyumadan, gözyaşı dökmeden yaşananları içine arttığını kaydeden acılı eş Bayram Güner, eşinin fotoğrafını eline alarak, Ben ne yapıyorum burada? Ben nasıl ayakta duruyorum? Gözümde bir damla yaş var mı ? Yok. Niye Yok? Hep içime attım. 5 Gündür bende uyku yok. Sabah olmadan evden çıkıyorum. Geliyorum buraya. Tek umudum bedenini bulup yerine yerleştirmek. Başka hiçbir şey istemiyorum. derken gözyaşlarına boğuldu.
İstanbul Milletvekili CHP Genel Sekreteri Birgül Tamaylıgil ve beraberindekiler Hanife Güner'in ablası Habibe Durası'nın yanına gelerek teselli etmeye çalıştı.