Kdz.Ereğli'nin ilk vurmalı çalgılar atölyesi Stüdyo 123’ün; bu sene ikincisini düzenlediği ritim festivali "Stüdyo 123 Vurmalı Çalgılar Festivali" 26 Mayıs Cumartesi günü saat 20:30 ile 23:00 arasında sahilde bulunan Amfi Tiyatro’da  gerçekleşecek.

Kimi 3, kimi 2 aydır eğitmen Reşat Saral'dan kurs alan, 5-55 yaş arası, 25 kişiden oluşan 'Stüdyo 123' öğrencilerinin bireysel bateri şovları ile başlayacak olan gösterinin devamında yine Ereğli’de bir ilk olan Samba vurmalı çalgılar grubu Karnaval 123 öğrencilerinden, dinleyenlere kendilerini Rio Karnavalı’nda hissettirecek bir ritim şovu ile devam edecek.

Gösterinin asıl sürprizi, Türkiye’nin en eski ve en iyi Samba Ritim grubu; yurtdışındaki büyük ritim festivallerinde ülkemizi başarıyla temsil etmiş olan İstanbul School of Samba’nın kendine özel muhteşem şovu ile devam edecek olan gösteri ücretsiz olup, tüm bölge halkı davet edildi.

Stüdyo 123 kurucusu ve eğitmeni Reşat Saral bu organizasyonu geleneksel bir hale dönüştürmek ve ilçeye kültür, sanat adına katkılarda bulunmak için çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti.