Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Almanya'da 20 Kasım 2011 tarihinde ertelenen Dayanışma Gecesi 19 Şubat 2012 Pazar günü Gelsenkirchen'de gerçekleştirilecek.

Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş yaptığı açıklamasında, 20 Kasım 2011 tarihinde yapmayı planladığımız gece Dernek 2. Başkanı Kasım Cin'in vefatı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Zonguldaklılar gecemiz 19 Şubat Pazar günü Vision Düğün Salonunda gerçekleştirilecektir. Göçün 50. Yılını kutlayacağımız bu gecede çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor. Zonguldak Milletvekillerimiz, Zonguldak Valimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Ticaret Odaları Başkan ve Yöneticileri, sendikalar, sivil toplum örgütlerinin de davet edildiği gecemizde amacımız birlik ve beraberlik kültürünü oluşturmaktır. Geceden elde edilecek gelir ise burs yardımı olarak verilecektir yine gecemiz 19 Şubat 2012 Pazar günü Türkiye saati ile 17.00'den itibaren Kanal 67 ve Kanal Avrupa'dan da canlı olarak yayınlanacaktır. Gecemize Kurtlar Vadisi oyuncuları Gürhan Uygun (Memati), Adnan Erdoğan (Hüsnü)'nün yanı sıra Ankaralı Ayşe, Aydın Çimen, Dj Timur, Dj Tamer, Hakan Balcı, Grup Metropol, Zonguldaklılar Derneği Karaelmas Folklor Grubu, Zonguldaklılar Derneği Karaelmas Müzik Grubu katılacaktır dedi.


Dernek Başkanı Erol Yukarıbaş ve Dernek Yöneticisi Veysel Yirmibeş geçtiğimiz günlerde geldiği Kdz.Ereğli'de Kaymakam, Ereğli Belediyesi, TSO başta olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulunmuş ve geceye davet etmişti.