Başta Erdemir ve tersaneler olmak üzere tüm işçilerin ve emeklilerin bir çatı altında bir araya gelmesi ve kentin önemli sorunlarını gündeme taşıma ve çözümlemede öncü olacak hareket başlatılıyor.

Kdz. Ereğli'de yeni bir örgütlenme hareketi başlatılıyor. Kentin onca  sorunu var iken ve de muhatabı olan kurum ve kuruluşların taşıdıkları sorumlulukları yerine getirme konusundaki ilgisizliğini de dikkate alan kentteki emekçiler dernek çatısı altında bir araya geliyorlar.
Böyle bir derneğin kurularak, her bireyin yaşadığı kente karşı olan sorumluluklarının bilinci içinde; öncelikle  kamuoyu oluşturma ve yönetenler ile toplumu duyarlılığa davet etme konuları tartışılıyor. Erdemir'de yaşananlar, tersanelerdeki durumlar, termik santral tehlikesi gibi konulara öncelik verecek olan dernek oluşumu için bir araya gelen duyarlı vatandaşlar  katılımcılık çerçevesinde düşünceleri bir araya getiriyorlar. Derneğin adı ve yönetim kurulunun oluşturulmasıyla başlatılan çalışmaların çok kısa bir zaman içinde gerçekleştirilmesiyle kiralanan binada işbaşı yapılacak.
Konuyla ilgili düşüncelerini gazetemiz muhabirine açıklayan kurucular, "Biz Kdz. Ereğli'de güçbirliği sağlanarak büyük bir cesaretle emekçilerin ve emeklilerin bir arada olacağı ve sesini çıkaracağı hareket için oluşum içindeyiz" sözleriyle düşüncelerini dile getirdiler.