Kahveci, "İstanbul Öğretmen Hastanesinin yerinin TOKİ'ye verildiği gibi Zonguldak Devlet Hastanesinin de yeri çok güzel diye birilerine göz mü kırpılıyor" dedi.

Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, 'Hastaneler birleştirilemez' başlığı altında yaptığı yazılı açıklamasında Zonguldak Devlet Hastanesi'nin Atatürk Hastanesiyle birleştirilme düşüncesini eleştirerek, bu düşünceyi yaratanların halkın sağlığına ne kadar değer verdiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.
Kahveci, "İstanbul'da yapıldığı gibi Öğretmenler Hastanesinin yerinin TOKİ 'ye verildiği gibi bu hastanenin yeri çok güzel diye birilerine göz mü kırpılıyor. Daha öncede söylediğimiz gibi AKP sağlık hizmetlerine zarar verdiğini ilimizde yaşayarak görüyoruz" dedi.
Hastanelerin birleştirilmemesi için muhtarlar tarafından düzenlenen imza kampanyasını da desteklediklerini vurgulayan Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, açıklamasında şunları kaydetti:

SKANDALIN İŞARETLERİ
"Zonguldak Devlet Hastanesi'nin Atatürk Devlet Hastanesi'yle birleştirilme düşüncesini yaratanların halkın sağlığına ne kadar değer verdiğinin açık bir göstergesidir. Devlet hastanesinin bölüm bölüm alınarak eski adıyla SSK hastanesine taşınması sonucunda, muhtarlarında dediği gibi adeta balık istifi haline dönen hastaların feryatları şehrimizde sağlık skandalına dönüşeceğinin işaretleri olarak görülmektedir.

SAĞLIKLI MIDIR?
Devlet Hastanesinin 40 yıla aşkın halka hizmet vermesinden birileri rahatsız mı oldu? Yoksa İstanbul'da yapıldığı gibi Öğretmenler Hastanesinin yerinin TOKİ 'ye verildiği gibi bu hastanenin yeri çok güzel diye birilerine göz mü kırpılıyor. Daha öncede söylediğimiz gibi AKP sağlık hizmetlerine zarar verdiğini ilimizde yaşayarak görüyoruz. Hani göğsü kabararak sağlık hizmetlerinde devrim yaptık diyenler, Zonguldak'ta yedi yılda çok şeyler yaptıklarını ifade edenler ve yetkililer bu feryat karşısında neler söyleyecek? İki büyük hastanenin birleştirilmesi demek il merkez nüfusunun 50 bine inmesiyle eş değerdir. Oysa il nüfusumuz 100 bini geçmektedir. Dolayısıyla Atatürk Hastanesinde bir doktora yaklaşık 100 den fazla hastanın düşmesi sonucunda hizmeti vereninde alanın durumunu bir düşünün, sağlıklı mıdır?
Bu kapsamda bakıldığında iki hastanenin birleşmesi büyük hatadır ve yol yakınken bu hesaptan dönülmelidir. Bu nedenle Eğitim İş Sendikası olarak muhtarların başlattığı imza kampanyası da haklı ve yerinde bulduğumuz gibi sonuna kadar yanlarındayız."