Eğitim-Sen Kdz.Ereğli İlçe Temsilcisi Pınar Akbaş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL ve KHK'larla eğitim, bilim ile eğitim ve bilim emekçilerine yönelik olarak başlatılan kitlesel tasfiye uygulamaları hız kesmeden sürdüğünü söyledi.

 

SÜRECE TEPKİ...

Akbaş, İlçe Temsilciliğinde son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan'ın yanı sıra çok sayıda sendika üyesinin de yer aldığı basın toplantısında sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

4 BİN 464 İHRAÇ

Türkiye'nin rejim değişikliğinin oylanacağı Anayasa referandumunda ağırlaşan sorunlar ve kamuda yaşanan kitlesel ihraçlar ile gitmekte olduğunu belirten Akbaş şunları söyledi: "7 Şubat tarihinde OHAL kapsamında yayınlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2 bin 585'i Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde 330'u üniversitelerden olmak üzere toplamda 4 bin 464 kamu personeli, tamamen siyasi ve idari karar ve tasarruflarla, ne ile suçlandıklarını bilmeden ve savunma hakkı bile tanınmadan adeta yargısız infaz yapılarak kamu görevinden ihraç edilmişlerdir. İhraç edilenler arasında Zonguldak Şube Sekreterimiz İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan yer almaktadır. Bu durum örgütlü mücadelemizi sindirmeye yönelik özel bir girişim ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir.

 

"BİLİMSEL VE LAİK EĞİTİM İÇİN ÇALIŞTILAR"

İhraç edilen arkadaşlarımız, Çaycuma'da yıllardır bilimsel ve laik eğitim için çalışmışlardır. Özellikle sıbyan mekteplerine karşı okul öncesi eğitimi savunmaları, termik santrallere karşı durmaları, emekçi insanların yanında yer almaları bir kesimi rahatsız ettiği için ihraç edilmişlerdir. Bu ihraçlar yerellerde algı operasyonu ve açıkça iftira niteliği taşıyan suçlama ve hedef göstermeler sonucunda gerçekleşmiştir. Bu ihraçlar açık bir yargısız infazdır ve hiçbir yasal dayanağı yoktur. Bu ihraçları kabul etmiyoruz .

 

ER YA DA GEÇ

Bizleri ihraçlarla, baskı ve tehditlerle susturabileceklerini ve sindirebileceklerini sananların büyük bir yanılgı içine düştükleri açıktır. İhraç edilen arkadaşlarımız mutlaka geri dönecektir. Onlara bu hukuksuzluğu reva görenler, hukukun önünde er ya da geç hesap vereceklerdir Eğitim emekçilerinin yüz yılı aşan örgütlenme ve mücadele geleneğinin temsilcisi olan Eğitim Sen, mücadele tarihinin hiçbir döneminde iktidarların önünde diz çökmemiş, egemenlerden aman dilememiştir. Eğitimin iktidarın dünya görüşü doğrultusunda biçimlendirilmesine, okullarımızın ve üniversitelerimizin iktidarın arka bahçesi haline getirilmesine asla izin vermeyeceğiz, mücadelemizi bulunduğumuz her alanda sürdüreceğiz. Tüm halkımızı, öğrenci ve velilerimizi her türlü baskı, tehdit ve yıldırıma girişimine rağmen iktidara değil, halka hizmet eden eğitim ve bilim emekçileri ile dayanışmaya, birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Bu ülkenin aydınlık yüzü olan eğitim ve bilim emekçileri faşizme ve karanlığa asla teslim olmayacaktır" dedi.

 

İLK EĞİTİM-SEN KINADI

İhraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, geçtiğimiz günlerde Pınarcık Köyü'nde toprağa verilen Mustafa Turgut'a başsağlığı dileyerek başladı, 15 Temmuz darbe girişimi olduğu akşam ilk kınayanın Eğitim-Sen olduğunu hatırlattı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)