Karadeniz Ereğli’de artan araç sayısı trafik çilesini de beraberinde getiriyor. Bir çok sürücünün duyarsızlığı, hatalı parklar, otobüs duraklarının işgali, ekip sayısının yetersizliği trafiğinin kilitlenmesine neden oluyor. Ekip ve personel sayısının azlığına rağmen büyük bir özveri ile çalışan trafik ekipleri ise zaman zaman sürücülerin duyarsızlığı karşısında çaresiz kalıyor.

 

Alınan son resmi bilgilere göre Karadeniz Ereğli’de 37 bin 57 kayıtlı araç bulunuyor. 22 Bin 852 otomobil, 7 bin 157 hafif ticari araç, 4 bin 839 ağır ticari araç, 2 bin 209 motosiklet olmak üzere toplam 37 bin 57 araç Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne kayıtlı. Bu araçların ise 17 bin 193’ü dizel, 10 bin 399 LPG’li ve 9 bin 465 benzinli olarak kayıtlara geçti. Ancak diğer İl ve İlçelere ait araçların da sayısı konulduğunda korkunç bir rakam ilçe trafiğinin kilitlenmesine fazlasıyla yetiyor.

 

“TRAFİK EKİPLERİ NE YAPSIN?”

Personel sayısının yetersizliğine rağmen trafik ekipleri yüz bin nüfusu geçen ilçenin pek çok noktasında yaşanan sorunlara çözüm bulabilmek için yorucu bir çalışma içerisinde. Duyarsız sürücülerin 3 şeritli yolun en soluna geçerek kullanması, halk otobüslerinin canının istediği yerde yolcu alıp indirmesi, otobüs durakları başta olmak üzere ikinci sıra parklar, bazı taksi sürücülerinin süratli seyir etmeleri ilçe trafiğini içinden çıkılmaz noktaya ulaştırıyor.

 

TARTIŞMALAR, KAVGALAR YAŞANIYOR

Duyarsız sürücüler sadece trafik akışını alt üst etmiyor bunun yanında vatandaşların birbirleri ile tartışmasına neden oluyor. Özellikle Çetin Apatay Bulvarı, Ereylin Alışveriş Merkezi önü tam gün boyunca tartışmaların zaman zaman da kavgaların adresi haline geldi. Buralarda bulunan banka şubeleri ve alışveriş mağazaların önlerine çekilen ikinci sıralar tek şerite düşürdüğü ulaşımı açmak için ise trafik ekipleri araç sahiplerini uyarıyor, ancak uyarıları bir çoğu dinlemiyor.

 

AKM ÖNÜ PERİŞAN

Atatürk Kültür Merkezi önünde hele hele hafta sonu bir etkinlik, nikah var ise ulaşım Atatürk Anıtı önüne kadar tıkanıyor. Tek şeride düşen yol güzergahında bir de kavşaklara park edilen araçlar bezdiriyor. Kdz.Ereğli Belediyesi, İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odası öncülüğünde kentin ulaşım sorununun ortadan kaldırılabilmesi vatandaşların

 

HALK OTOBÜSLERİ BAŞLI BAŞINA OLAY!..

Bazı halk otobüsü şoförlerinin özellikle Erdemir Caddesi’ni düzensiz kullanmaları yığılmalara neden olduğunu bilmeyen yok ancak defalarca dile getirilmesi uyarılması anlatılmasına rağmen hiçbir adım atılmaması da, “100 bin nüfusu geçen kenti halk otobüsleri rehin alıyor” söylemlerine neden oluyor.

 

DEVREK YOL AYRIMI KAVŞAĞI BULMACA GİBİ

Devrek yol ayrımının alt bölümünde yapılan çalışmalar ise tam bir kabusa dönüşüyor. Köprülü kavşağın altında çok büyük bir alan bırakılması yol güzergahlarının oldukça dar oluşu, hiçbir uyarı levhasının bulunmaması hele hele iş giriş ve çıkış saatlerinde uzun kuyruklara neden oluyor. Sürücülerin ortak tepkisi ise şu sözlerde saklı: “Lütfen gelsinler ve kendileri bizzat görsünler”

 

SÖZLER BİTSİN İCRAATLAR BAŞLASIN

Sürücüler ise sağlıklı bir ulaşım hakkı gereği ilçenin önündeki trafik kargaşasının kaldırılabilmesi için daha radikal kararlar alması bekleniyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin ekip ve sayısının arttırılması önemli ancak çok daha önemli bir gerçek var ki sürücülerin daha duyarlı olarak araçlarını kullanmaları.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)